Belastingvrije uitbetaling van fooien aan werknemers

In deze gids beschrijven we hoe uw werknemers hun fooien gemakkelijk belastingvrij kunnen ontvangen.

De basisvereisten zijn dat
- de fooi is ingeschakeld onder Winkel --> Winkelbrede instellingen --> tabblad Overige instellingen
en
- dat de ontvanger van de fooi zich identificeert bij de kassa.
   Dit wordt gedaan door het personeelsnummer in te voeren voordat de bestelling wordt ingevoerd.
   Fooien van online bestellingen worden automatisch toegewezen aan de chauffeur.

In het kasboek worden de inkomsten en uitgaven van fooien van medewerkers individueel weergegeven.

Om dit mogelijk te maken wordt een boekhoudcategorie, bijv: "Betaling van werknemersfooien"
en een bijbehorende kasboeksjabloon.
  Deze moet in de invoertekst bevatten: " De fooi van %1$s werd uitbetaald. ".

X X X X X X X

Onder Winkel --> Winkels --> bewerken ( groen potlood ) tabblad overige instellingen '' in de rubriek Belastingen en Storting
wordt de belastingvrije uitbetaling van fooien voor werknemers ingesteld.

Als de ondernemer belasting moet betalen over de aan hem gegeven fooi, wordt het standaard belastingtarief voor fooien / 19% (in Duitsland) ingevoerd.

X X X X X X X

In de kassa sectie hieronder
Winkel --> Winkels --> bewerken ( groene pen ) tabblad overige instellingen '' -> Kassa

moet het geactiveerd zijn met ja voor alle gebieden.

X X X X X X X

De tijd voor het automatisch afmelden kan naar wens worden ingesteld.
Als het personeelsnummer vaak wordt ingevoerd, is het raadzaam om, indien mogelijk, ééncijferige personeelsnummers toe te kennen.

Als de bestelling aan een chauffeur is toegewezen, wordt de fooi aan deze chauffeur toegewezen.

De fooi kan gedurende de dag of voor het sluiten van de kassa vanuit het zicht op de kassa-info of het sluiten van de kassa aan de werknemer worden betaald.

Klik hiervoor op de knop Betalen.

X X X X X X X

en de vereiste kasbon wordt via de printerknop weergegeven en kan vervolgens worden afgedrukt.

X X X X X X X

Elke fooi die bij het afsluiten van de kassa niet is uitbetaald, blijft in de kassa.

Als er een fooi in het kasregister sluit die niet aan een medewerker is toegewezen,
verschijnt het volgende scherm.

X X X X X X X

Als u op deze weergave klikt, verschijnt een andere weergave

X X X X X X X

Alleen met deze klik wordt een correctieboeking van 0 tot 19% BTW (in Duitsland) gemaakt.

In het kasboek worden de inkomsten als een totaal weergegeven en de uitgaven van de fooien van de werknemer worden afzonderlijk weergegeven.

X X X X X X X

De ondernemersfooi wordt samengeteld in de aangegeven belasting.

Werknemersfooien kunnen worden bekeken onder Boekhouding --> Werknemersbetalingen.