Bestuurder app

De bestuurders-app kan worden gedownload in de Apple Appstore of Google Playstore op de volgende links:

Log eerst in bij de administratie en ga naar de categorie "Winkel" --> naar de categorie sub-item "Winkels" --> naar de lichtgroene "potlood icoon" knop "bewerken" --> naar het tabblad "Instellingen" --> naar de secties "Dispatch / Tour Management", "Driver App" en "Driver Terminal" en stel daar de relevante instellingen in- Belangrijk is vooral in de sectie "Driver App" de optie "Activeer het gebruik van de driver app in de kassa en in de driver terminal:", die moet worden ingesteld op "ja".
U moet dan kiezen of het apparaat permanent moet worden gebonden (in welk geval de QR-code slechts eenmaal hoeft te worden gescand) of dat het elke dienst opnieuw moet worden gescand.
De permanente binding is een goede keuze als uw werknemers hun eigen telefoons gebruiken, een binding die elke dienst opnieuw wordt gemaakt wanneer zij telefoons aan de werknemers verstrekken.

In de chauffeursterminal zou, nadat de instellingen zijn gemaakt, de QR-code voor verbinding met de app moeten verschijnen wanneer een werknemer zich aanmeldt voor een dienst.

GPS tracking en meer

Als de chauffeurs-app actief is en GPS is ingeschakeld op de telefoon, dan is het mogelijk om de positie van de chauffeur in de kassa te volgen in het gedeelte "Routeplanning" en in de "Chauffeursterminal". Dit werkt echter alleen als de chauffeur zichzelf een rit heeft toegewezen in de chauffeursterminal.

Om de bestemmingen en de optimale route van de bestuurder op de kaart te zien, moet u de overeenkomstige opties in de instellingen voor de kaart activeren.

Inloggen in de bestuurdersterminal

Log in op de chauffeursterminal.

Registreer een werknemer wiens "Werknemersrol" is gemarkeerd als chauffeur. Dit hangt af van de instellingen die zijn gemaakt in de administratie onder "Werknemersrollen".

U zou dan een bericht als het volgende op het terminalscherm moeten zien:

Bovendien verschijnt er een QR-code die met de app moet worden gescand, zodat de verbinding tussen de app en de chauffeursterminal voor deze medewerker tot stand kan worden gebracht. (De QR-code kan desgewenst ook worden weergegeven en later opnieuw worden gescand in de tabbladen (/de categorieën) "Reisplanning" of "Personeelsbeheer").

Het eerder weergegeven bericht verdwijnt dan in de chauffeursterminal en de geregistreerde werknemer is nu te zien.

U kunt nu zoals gewoonlijk in de terminal de ritten aan de chauffeur toewijzen. Deze zullen dan in de app worden weergegeven. Houd er rekening mee dat de huidige geodata van de app alleen worden opgeslagen als de werknemer op tournee is.

Voor meerdere chauffeurs kunnen de ritten in de chauffeursterminal nog worden gestart met de donkergroene knoppen "ROUTE BEREKENEN" en "ROUTE STARTEN", waarna de ritten vervolgens in de app verschijnen. Als Auto dispatching is ingeschakeld, kunnen ritten direct in de app worden bekeken en gestart.

Om dit te doen, tikt u op "TOURS" op het dashboard in de app.

Op het volgende scherm worden alle actieve ritten van de bestuurder getoond. Voor elke bestelling kan informatie zoals het adres, de naam van de klant, het telefoonnummer en de locatie op de kaart worden bekeken.

Bij het overmaken van de tour (kleine knop onderaan in het midden) kunt u de factuur van de bestelling bekijken en de betalingswijze kiezen. Hier worden alleen de betalingssoorten weergegeven die binnen de administratie zijn vrijgegeven voor de volgende wijziging.

Verschuivingen

Vanuit het dashboard van de app kunt u de menuoptie Verschuivingen openen en vervolgens de volgende verschuivingen bekijken.

Nadat op de knop is geklikt, krijgt de werknemer alle komende diensten te zien die zijn opgeslagen in de "Ploegplanner" in Admin/POS.

Boekhouding

Op het dashboard van de app vindt u de ritten en shifts, evenals de facturen.

Hier kan de bestuurder de huidige stand van zijn loonadministratie bekijken.

Opmerking: De chauffeurs-app houdt geen gereden kilometers bij. Het toont alleen de kilometers berekend door Google. Dit is bedoeld om bestuurders te laten zien hoeveel kilometers ze moeten rijden. Andere klanten gebruiken dit om ervoor te zorgen dat chauffeurs altijd de optimale route nemen en geen extra inkomsten genereren door omwegen te maken. Om eerlijk te zijn tegenover de chauffeurs moeten zij de begin- en eindkilometers noteren en bij de facturering voorleggen ter vergelijking. Het is dan aan u als ploegleider of iets dergelijks om te beslissen of u de door Google geselecteerde tijden wilt gebruiken voor de facturering.