Bestuurdersterminal

Wij raden u aan een incognito tabblad te gebruiken als u de stuurterminal opent op dezelfde computer als de kassa, anders kan dit problemen veroorzaken.

De bestuurdersterminal vervult twee functies. In de eerste plaats is het een hulpmiddel voor uw personeel om hun werkuren te registreren, ongeacht hun functie in het bedrijf. Het is echter vooral de bedoeling dat de chauffeurs zichzelf ritten voor leveringsopdrachten kunnen toewijzen en de beste route kunnen bepalen, en dat een supervisor of iets dergelijks de rijtijden van de chauffeurs tijdens en na de ritten kan controleren.

De chauffeursterminal kan ook samen met de "tour planning" worden gebruikt.

Start tour

Er zijn twee manieren om in te loggen op de terminal: Door het personeelsnummer in te voeren of door de personeelsbarcode te scannen, die in het werknemersbestand kan worden aangemaakt. Daartoe kan het cijferveld worden getoond of verborgen. Zodra de werknemer is ingelogd, selecteert hij de rol waarin hij werkt. Als de werknemer meer dan één functie in het bedrijf bekleedt, dan worden deze weergegeven. Let op: Als de werknemer verschillende betalingen heeft voor verschillende functies, kan dit de loonlijst beïnvloeden.

Tournee opdracht

Nadat u bent ingelogd, ziet u de openstaande tochten op de kaart, en in de lijst aan de linkerkant. De gekleurde markering in de lijst geeft aan of de levering nog binnen de meegedeelde leveringstermijn valt of niet. Om een tour te selecteren, klikt u er gewoon op in de lijst of scant u de streepjescode op de keukenbon.

Aan één chauffeur kunnen meerdere ritten worden toegewezen. Als de aanbevolen afstanden voor de voertuigen zijn ingesteld, kan de bestuurdersterminal voorstellen van voertuig te veranderen. Door op Route te klikken wordt de route van de geselecteerde tocht berekend. Door te klikken op Start tour wordt de levering gestart. De bestuurder wordt afgemeld en in het overzicht staat wanneer de bestuurder wordt verwacht terug te keren.

Als u in uw winkelinstellingen de optie voor rittenblokken hebt geactiveerd, verschijnen deze ook hier in de terminal en kunnen ze aan de chauffeurs worden toegewezen.

Terugkeer van een rondreis

Nadat de export is voltooid, moet de bestuurder opnieuw inloggen. Daartoe moet hij zich opnieuw aanmelden met zijn personeelsnummer of barcode. De tocht wordt dan als voltooid verklaard. In de chauffeursboekhouding krijgt u een overzicht van de ritten waarvan de chauffeur te laat is teruggekeerd en van de ritten waarvan hij of zij ongewoon vroeg is verschenen. Bij zijn terugkeer kan de bestuurder, indien nodig, de betalingswijze wijzigen in een andere of een gedeeltelijke betaling.

Controls
Hieronder wordt de functie van de verschillende toetsen kort toegelicht:

Pauze
Met een druk op de knop gaat de werknemer met pauze, wat in de loonlijst wordt genoteerd.

Einde van de dienst
Klik om de dienst van de werknemer te beëindigen. De loonlijst wordt uitgevoerd.

Verander voertuig/inventaris
Hierbij verandert de werknemer het voertuig of de inventaris. Hij kan alleen voertuigen/inventaris selecteren die nog niet zijn toegewezen.

Tour overzicht
Hier krijgt de werknemer een overzicht van zijn rondreizen. Door op de knop met de "X" te klikken wordt de tour weer vrijgegeven. Een andere werknemer kan dan de tour toewijzen.

Terug
Deze knop leidt terug naar het inlogscherm.

Loonlijst

Voor de loonlijst van de chauffeur of kantoorbediende klikt u op de knop Shift einde. U krijgt een korte samenvatting en er wordt ook een gedetailleerde loonlijst van de bestuurder afgedrukt.

Als u een gedetailleerd overzicht opnieuw wilt bekijken, vindt u dat op het Kassier-dashboard onder het kopje Personeel. Klik gewoon op het vergrootglas. Indien u de werktijd van de werknemer moet aanpassen, omdat hij bijvoorbeeld vergeten is zich af te melden voor de pauze, dan kunt u dit doen onder het item Boekhouding " Werknemersloonlijst in de administratie.