Bonussysteem instellingen

Wat
De basisinstellingen voor het bonussysteem.

Waar
Admin: Incentives > Bonussysteem instellingen.

Dankzij het bonussysteem kunnen klanten bonuspunten ontvangen, waarmee zij het bedrag dat zij bij toekomstige bestellingen moeten betalen, kunnen verlagen. Dit creƫert een langdurige klantenbinding en een stimulans voor klanten om bestellingen te plaatsen.

Dit vereist het gebruikersrecht "loyalty.editSettings". Onze support kan deze functie activeren.

Hier kan het bonussysteem worden geactiveerd en kunnen de basisinstellingen worden gemaakt. Dit moet worden gedaan VOORDAT de bonuspuntregels worden aangemaakt (Admin > Acties > Bonussysteem regels).
Activering is voor de eerste keer nodig voordat de bonuspunten kunnen worden ontvangen.

Attentie
  1. De basisactivering kan later niet worden gedeactiveerd (tenminste zolang een van de klanten nog punten heeft).
  2. Als alternatief kunnen alle winkels voor het bonussysteem hier worden verwijderd. Bovendien moeten alle bonuspuntregels die voor de overeenkomstige winkels zijn aangemaakt, worden gedeactiveerd.
  3. Nieuwe punten kunnen dan niet meer worden ontvangen, maar nog wel worden ingewisseld door de klanten. In combinatie met de instellingen "Geldigheidsduur van een punt in dagen" en "Geldigheidsduur van de tegoedboncode in dagen", zullen alle bonuspunten en vouchercodes voor bonuspunten dan snel vervallen.

Opmerking
De volgende instellingen kunnen later niet worden gewijzigd en moeten vooraf goed worden overwogen:
  1. Monetaire waarde van een bonuspunt
  2. Hoe de bonuspunten worden gebruikt
  3. Categorie betalingsmethode voor bonuspunten

Zo ziet de instelling van het bonussysteem eruit. De uitleg van de instellingen kun je vinden onder het betreffende kopje.