CashGuard (betaalterminal) instellen met SdStore app

De SdStore app installeren

De SdStore app is momenteel beschikbaar als ZIP-bestand onder de volgende links (een installatieprogramma is in de maak):

Versie 1.2.5

Het wordt geladen en uitgepakt, bijvoorbeeld op het bureaublad. Bij de eerste start verschijnt een beveiligingswaarschuwing dat de app afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar, dat het bestand gevaarlijk is of dat de downloadwebsite mogelijk gehackt is. Dit moet worden bevestigd/ genegeerd/doorgeklikt (het installatieprogramma zou hiervoor moeten zorgen).

De app wordt gestart door te dubbelklikken op "sd_storeapp.exe", die zich in de uitgepakte map bevindt.

Als het niet mogelijk is de app te starten en er een foutmelding verschijnt die aangeeft dat er bibliotheken ontbreken, moet u deze mogelijk downloaden en installeren op https://sd-storeapp.s3.eu-central-1.amazonaws.com/VC_redist.x64.exe.

De SdStore app begint met de Dashboard weergave.

Stel CashGuard in

CashGuard is ingesteld in de SdStore-app. De knop "Configureer" opent het formulier voor het configureren van CashGuard.

Door op "Configureer" te klikken, wordt een venster geopend.

Daar worden de toegangsgegevens toegevoegd:
  1. Server
  2. Poort
  3. Gebruikersnaam
  4. Wachtwoord
En bevestigd met "Solliciteer".
De toegangsgegevens zijn verkrijgbaar bij de provider/monteur die CashGuard op de lokale pc heeft ingesteld.

Met de knop "Nieuw apparaat aanmaken" wordt vervolgens een nieuw apparaat aangemaakt.

Er wordt een venster geopend waarin de cID kan worden geselecteerd.
Klik vervolgens op "Apparaat aanmaken".

De terminallink kan vervolgens met de knop "Kopiƫren" naar het klembord worden gekopieerd.

Instellingen in de Beheerder

Nu kan CashGuard worden aangemaakt in de Admin onder "Admin" --> "Hardware en systeem" --> "Betaalterminal" --> "Voeg terminal toe".

De volgende velden zijn belangrijk:

Betalingsdienstaanbieder
"easyZVT | CashGuard" is hier geselecteerd.
Aanduiding
Hier wordt een aanduiding ingevoerd. Dit wordt aan de gebruiker getoond bij het maken van een selectie.
Terminal ID
Hier wordt de eerder gekopieerde terminal-ID ingevoerd.
Betaalmethoden
Hier staat de schakelaar voor "Geldterminal (contante betaling)" op "Ja".

Houd er rekening mee dat in de categorie "Winkel" --> bij het categorie-subitem "Winkels" --> bij de lichtgroene knop "pensymbool" "bewerken" rechts van een item in de winkellijst --> bij het tabblad "Betalingswijzen" de Om de betaalmethode "Geldterminal (contante betaling)" te activeren:

De betaalterminal "CashGuard" is dan beschikbaar in de kassa: