Instructies voor het verifiëren van uw eigen domeinen en het deponeren van CNAMEs bij de provider

Instructies voor het verifiëren van uw eigen domeinen en het deponeren van CNAMEs bij de provider

Wat
Om ervoor te zorgen dat uw webshop toegankelijk is via het door u gewenste domein in plaats van ons simplywebshop-domein, moeten er registraties worden gemaakt in de DNS voor dit domein.

Waar
Voorbeeld IONOS: Domeinen & SSL > Instellingen > DNS > Record toevoegen.
Voorbeeld IONOS: Domeinen & SSL > Instellingen > Bestemming aanpassen > Domein doorsturen.

Om ervoor te zorgen dat uw webshop toegankelijk is via het door u gewenste domein in plaats van ons simplywebshop-domein, moeten er registraties worden gemaakt in de DNS voor dit domein.

U moet het volgende van tevoren weten: wij maken de webshopnaam aan voor het simplywebshop-domein - u kunt dit niet vrij kiezen. Wij maken ook de basis voor het instellen van een CNAME voor u aan. U zult echter zelf de benodigde instellingen bij uw provider moeten maken. Als dit een groot probleem voor u is, doen wij dit voor u tegen een vergoeding (35 euro netto). We hebben dan de toegangsgegevens nodig voor je klantaccount bij de betreffende provider.

In deze instructies laten we je zien welke boekingen dit zijn en waar ze moeten worden geplaatst.
U ontvangt de bijbehorende vermeldingen van ons.

Er zijn 3 vermeldingen nodig in het DNS:

Voorbeeldopstelling voor https://www.yourname.shop:

Voorbereiding

Allereerst moet je ons via customersuccess-dach@get-sides.com laten weten via welk domein je webshop bereikbaar moet zijn, bijvoorbeeld "shop.jouw-domein.nl" of "webshop.jouw-domein.nl".

Wij verstrekken gratis een SSL-certificaat voor dit domein, dat je moet valideren bij je provider met behulp van een CNAME. Je voert ook een CNAME in zodat de webshop toegankelijk is via het domein of subdomein dat je wilt. Je ontvangt de benodigde informatie van ons.

Domeinbeheer CNAME/TXT-vermelding aanmaken

In deze handleiding gebruiken we het voorbeeld van de provider IONOS om de procedure te demonstreren.

Voorbeeld IONOS

1 Log eerst in bij de provider IONOS.
2. Selecteer "Domains & SSL" ("Domeinen & SSL") in het menu linksboven.

3. Navigeer binnen "Domains & SSL" ("Domeinen & SSL") naar het relevante domein of gebruik de zoekfunctie.
4. Klik op het tandwiel "Settings" ("Instellingen") aan de rechterkant om het contextmenu te openen en klik op "DNS".

5. In dit gebied kunt u de vereiste gegevens toevoegen door op "Add record" ("Record toevoegen") te klikken.

TXT-vermelding maken

6. Selecteer vervolgens "TXT" om een TXT-vermelding toe te voegen.

7. Voer de door ons geleverde gegevens achter elkaar in het formulier in, bijvoorbeeld "_cf-custom-hostname".

8. En bevestig de TXT-invoer met "Save" ("Opslaan").
9. Herhaal dit proces voor alle door ons verzonden TXT-vermeldingen.

CNAME-vermelding maken

10. Gebruik de CNAME-vermelding om van je domein naar de daadwerkelijke webshop te verwijzen. Selecteer weer "DNS" binnen je domein, dan weer "Add record" ("Record toevoegen") (zoals onder punt 3 - 5) en selecteer deze keer "CNAME".

11. Voer de overeenkomstige waarden in het formulier in en bevestig het proces met "Save" ("Opslaan").

12. Herhaal dit proces voor alle CNAME-vermeldingen die door ons zijn ingediend.

Domein doorsturen instellen

Nadat de CNAME-vermelding is gemaakt, moet een permanente doorverwijzing naar het domein worden ingesteld.

Ga als volgt te werk:
1. Log in bij je provider IONOS.
2. Ga naar het menu-item "Domains & SSL" ("Domeinen & SSL").
3. Klik voor het gewenste domein op het tandwieltje "Settings" ("Instellingen") en vervolgens op "Adjust Destination" ("Bestemming aanpassen").
4. Selecteer "Forward Domain" ("Domein doorsturen") in de overzichtslijst.
5. Voer je webshoplink in bij "Redirect to destination" ("Doorverwijzen naar bestemming"), bijvoorbeeld "https://www.yourname.shop".
6. Schakel het selectievakje "Also set up for www subdomain" ("Ook instellen voor www-subdomein") uit.
7. Activeer onder "Redirect type" > "HTTP redirect (Recommended)" ("Redirect type" > "HTTP redirect (Aanbevolen)").
8. Klik op "Save" ("Opslaan").

Informatie: De setup werkt als de webshop vanuit onze site is aangeleverd.

Activering

Laat het ons weten na dit proces, zodat we kunnen controleren of de certificaatvalidatie intern correct is aangemaakt. Als alles correct is, activeren we alles en is de webshop nu toegankelijk via het door jou gewenste domein. Dit kan van geval tot geval wat tijd in beslag nemen, maar is meestal snel afgehandeld.