Dashboard (NL)

Wat
Live gegevens van de winkels worden weergegeven op het dashboard. Met de juiste autorisatie kunnen de bezorgportalen worden geopend en gesloten en de bezorggebieden worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Waar
Admin: Dashboard.

Het dashboard geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens. Na het inloggen wordt het dashboard als eerste pagina weergegeven.

Het dashboard wordt geopend onder Admin: Dashboard.

Nieuwe bestellingen / handleiding / release notes

Het gedeelte "Help en handboek" kan worden geopend via het dashboard of de "Versie-Informatie" kunnen worden bekeken.
De knop "Bestelling opnemen" brengt je naar het overzicht waarin een nieuwe bestelling kan worden aangemaakt.

De knop "Nieuwe kassa activeren" verandert het grafische uiterlijk.
Meer informatie over het wijzigen van het grafische uiterlijk vind je hier: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/overschakelen-naar-de-nieuwe-kassa-interface.

Het dashboard openen

Het dashboard kan ook worden geopend in de linker navigatie onder "Dashboard".

Weergave wijzigen

Je kunt de weergave in het dashboard wijzigen:
  1. Van "Lijst" naar "Grafieken".
  2. En van "Bruto" naar "Netto" en omgekeerd.

Winkelselectie voor meerdere winkels

Als er meerdere winkels zijn, verschijnt er rechtsboven een vervolgkeuzemenu. Daar kun je kiezen tussen "al mijn winkels" of tussen individuele winkels. Na de selectie in het vervolgkeuzemenu wordt een overzicht weergegeven.

Winkeloverzicht al mijn winkels

Alle winkels worden weergegeven in het winkeloverzicht. De volgende tabbladen worden weergegeven (alleen als "al mijn winkels" is geselecteerd).

Uitleg van de tabbladen:

Omzet: Hier wordt de omzet per winkel weergegeven.

Levertijden over de dag: Hier wordt de gemiddelde bezorgtijd per winkel weergegeven.

Ritten: Hier wordt het aantal rondes per winkel weergegeven.

Actuele levertijden: De huidige levertijden van alle winkels worden hier weergegeven.

Open bestellingen: De openstaande bestellingen per winkel worden weergegeven.

Webwinkels en portals: Webshops en bezorgportals kunnen hier worden geopend en gesloten, met de juiste autorisatie. Als een webshop of bezorgportaal gesloten is, kan de klant gedurende deze tijd geen bestelling plaatsen via de webshop of het bezorgportaal.

Meer dan 5 winkels

Als er minstens 5 winkels (of meer) zijn, verschijnt er een oranje balk "Gemiddelde van de winkels". De oranje balk "Gemiddelde van de winkels" is te zien in de weergave "Grafieken".

Sortering wijzigen onder al mijn winkels

In de "Lijst"-weergave kun je sorteren op oplopende en aflopende waarden. Sorteren is mogelijk door op de koppen te klikken of door op de pijlen te klikken. Standaard wordt alfabetische sortering weergegeven.

Afzonderlijke winkels bekijken

Je kunt een individuele winkel selecteren via het vervolgkeuzemenu bovenaan. Zodra een winkel is geselecteerd, wordt een overzicht weergegeven. Als er echter maar één winkel is, verschijnt deze selectie niet in het vervolgkeuzemenu.

Levertijden

Wanneer je de individuele winkels bekijkt, worden de volgende tabbladen weergegeven voor de levertijden (alleen wanneer je een individuele winkel selecteert).

Uitleg van de afzonderlijke tabbladen:

Actuele levertijd: De huidige levertijd van de winkel wordt weergegeven.

Levertijd bewerken: Hier kan de huidige levertijd worden aangepast.

Winkels en portals: De webshops en bezorgportals kunnen hier worden geopend en gesloten, met de juiste autorisatie. Als een webshop of bezorgportaal gesloten is, kan de klant gedurende deze tijd geen bestelling plaatsen via de webshop of het bezorgportaal.

Leveringsgebieden: Dit tabblad is alleen zichtbaar met de juiste autorisatie. Individuele bezorggebieden kunnen hier worden geactiveerd of gedeactiveerd. Als een bezorggebied is gedeactiveerd, d.w.z. op "inactief" is gezet, worden er gedurende deze tijd geen leveringen gedaan in dit gebied.

Uitleg van de dashboardvensters

De volgende vensters worden weergegeven in het dashboard. Afhankelijk van welke autorisaties zijn geactiveerd, worden de volgende vensters weergegeven.

Uitleg van de dashboardvensters:

Chauffeursmonitor: De chauffeursmonitor toont de werklast van de chauffeur, of de chauffeur te laat is en wanneer de chauffeur terug is geweest.

Portaal instellingen: Hier zijn de nog te verwerken portaalorders te zien.

Productiviteit (incl. open shifts): Dit gedeelte toont in één oogopslag de belangrijkste productiviteitscijfers uitgesplitst naar uren, evenals een dagelijks overzicht.

Personeel: In het veld "Personeel" vind je alle belangrijke informatie over het personeel dat op dat moment aan het werk is.

Uitverkochte artikelen: Hier kun je de artikelen zien die momenteel zijn uitverkocht. Het is ook mogelijk om items als uitverkocht te markeren en een datum op te geven tot wanneer ze uitverkocht zijn. Dit kan worden gebruikt om de aankoop van deze items te voorkomen. Het is ook mogelijk om een reden op te geven. Als het artikel voor de ingevoerde datum weer beschikbaar is, kan het worden verwijderd door hier op de "X"-knop te klikken als het eerder als uitverkocht was gemarkeerd.

Achterstallige bestellingen: Dit veld toont alle achterstallige bestellingen uit de webshop, het callcenter, de bezorgportals of uit de app.

Dagelijkse statistieken: Hier wordt een samenvattend overzicht van de dagelijkse statistieken weergegeven. Het totaal van bestellingen, verkopen en de gemiddelde dagelijkse verkoop kan hier worden bekeken.

Meer informatie over de dagelijkse statistieken vind je hier: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/dagelijkse-statistieken.