Download productcatalogus (datafeed) voor Facebook-advertenties

Download productcatalogus (datafeed) voor Facebook-advertenties

Met dynamische Facebook-advertenties kun je eenvoudig gebruikers op Facebook en Instagram bereiken zonder talloze advertenties te hoeven maken. Deze advertenties verschijnen in de Facebook-feed, rechterzijbalk (desktopweergave), Instagram-feeds en -verhalen, Audience Network en Messenger.

De advertenties helpen bij het bereiken en retargeten van je publiek tijdens hun dagelijkse gebruik van sociale media. Dynamische productadvertenties zijn ideaal voor het promoten van je productcatalogus bij Facebook-gebruikers die al interactie hebben gehad met je merk of vergelijkbare interesses tonen. Het Facebook-systeem toont automatisch bijpassende producten aan de doelgroep op basis van hun eerdere gedrag (dankzij Facebook Pixel).

Om je producten op Facebook te promoten, gebruik je simpelweg SIDES om een Facebook-productcatalogus te maken van je artikellijst. Deze catalogus bevat al alle verplichte attributen die Facebook vereist en kan direct worden geĆ¼pload in je Facebook Commerce Manager.

Gegevensfeed downloaden

Zo maakt en downloadt u de datafeed in de SIDES Admin:
  1. Log in op de beheerinterface.
  2. Navigeer naar "Artikel" in het linkermenu en selecteer "Artikel" om je artikellijst te openen.

3. Selecteer een winkel in de vervolgkeuzelijst linksboven. De artikelen die deze winkel voert, worden beschikbaar gemaakt voor export.

4. Klik op de knop "Verkoopartikelen met informatie exporteren" in de rechterbovenhoek.

5. Selecteer de optie "Facebook CSV Exporteren".

6. Sla de export op je systeem op.

CSV-bestand uploaden naar Facebook

Daarna kun je het aangemaakte CSV-bestand direct uploaden naar Facebook. Je kunt de stappen hiervoor vinden in het helpbestand van Facebook op de volgende link:

Voor meer informatie kun je ook deze YouTube-video bekijken (de video is in het Engels):