Drukkers

Hieronder wordt uitgelegd hoe u de drukker in ons systeem instelt:
Om dit te doen, logt u in op het Admin gedeelte. Daar vindt u het sub-item "Drukker" onder het menu-item "Hardware".
Dit brengt u naar een overzicht waar u later de drukkers kunt beheren die u hebt ingesteld. Verder vindt u het veld "Drukker toevoegen" in het bovenste gebied. Als u hierop klikt, komt u bij het invoermasker voor het instellen van uw drukker.

Alle volgende punten moeten door u worden ingevuld/geselecteerd:
- Winkel: Maak hier een selectie als u meerdere winkels beheert.
- Kassa/Teller: Selecteer het kasregister waarvoor de drukker moet worden ingesteld. In geval van meervoudige selecties, houdt u de CTRL-toets ingedrukt terwijl u de selectie maakt.

(De volgende twee stukjes informatie/gegevens zijn specifiek voor de winkel en de gebruiker en zijn voor elke drukker en gebruiker verschillend. Als een nieuwe drukker wordt geïnstalleerd, krijgt deze ook een nieuw identificatienummer en een nieuwe ID die in het systeem moeten worden opgeslagen).
- SOCP-ID: Hier voert u de winkel-ID in die in het eerste tabblad van het SOCP-programma wordt weergegeven. ("Copy ID")
- SOCP-naam: Voer de drukkernaam in die wordt weergegeven op het eerste tabblad in het SOCP-programma. ("Kopieer Drukker Naam")

- De volgende twee instellingen bepalen welke orderkanalen in aanmerking worden genomen bij het afdrukken en welke [type] kassabonnen via de drukker moeten worden afgedrukt.
Ook hier moet u de juiste instellingen maken en de juiste afdruksjablonen selecteren.

- Aan de rechterkant vindt u de instellingen voor de productgroepen. Hier beslist u welke productgroepen in de kassabonafdruk moeten worden opgenomen. Als u hier geen keuze maakt, worden alle productgroepen afgedrukt.

Nadat u alle informatie hebt ingevoerd, moet u deze opslaan. U keert dan terug naar het eerste overzicht van de drukkers. Naast de gebruikelijke knoppen voor het beheren van drukkers, vindt u nu nog een blauwe knop waarmee u een testafdruk kunt maken. Als een testpagina wordt afgedrukt nadat op de knop is geklikt, is de drukker met succes aangemaakt.