EasyZVT - EC-kaartbetaalterminal + CashGuard - Cash Terminal (en SdStore App)

EasyZVT - EC-kaartbetaalterminal + CashGuard - Cash Terminal (en SdStore App)

Installatiegids

Inleiding

Om kaartbetalingen van de POS via een hardwareterminal te kunnen verwerken, zijn extra softwarecomponenten nodig, aangezien de POS om veiligheidsredenen geen directe toegang heeft tot de hardware of het netwerk van de gebruiker.

Voor de aansturing van de vele verschillende betaalapparaten/kaartterminals op de markt wordt de software easyZVT gebruikt, die apart moet worden aangeschaft en gelicentieerd.

De verbinding tussen POS en easyZVT wordt op zijn beurt gerealiseerd door onze SdStore app.

Vereisten

Systeem

PC met Windows 8 of hoger.

Betaalapparaat

Het betaalapparaat moet via LAN (netwerk) met een dienstverlener (payment provider, bank, etc.) worden verbonden en ingesteld. De dienstverlener moet met name de volgende instellingen op het apparaat uitvoeren:

Kassaprotocol

ZVT/ZVT700

Kassa-interface

TCP/IP

Vervolgens moeten het IP-adres en de TCP-poort van het betaalapparaat worden genoteerd voor de volgende stappen. Deze kunnen meestal worden opgeroepen via een menu op het apparaat of een statusafdruk.

Meer informatie over de installatie en apparaatspecifieke instructies vindt u op de website van de fabrikant easyZVT: http://www.easyzvt.de/?page_id=16.

easyZVT-licentie

licentiecode easyZVT in de standaardversie. Prijzen en verdere prijsinformatie vindt u op http://www.easyzvt.de/?page_id=26.

Kan worden gekocht door te bestellen bij easyzvt@groetzner.de, met vermelding van de 8-cijferige "TID" (Terminal ID). Dit is vaak op het apparaat zelf aangebracht. Het kan ook worden weergegeven met de SdStore app. Daarover hieronder meer.

Installatie van easyZVT

EasyZVT kan worden gedownload en geïnstalleerd op http://www.easyzvt.de/?page_id=34.

Wij hebben getest met de versie EasyZVT 3.0 ClickOnce (.NET 4.7.2) met automatische update functie. Om deze versie te installeren, opent u de pagina met de Microsoft Edge-browser, klikt u op de betreffende link en volgt u de instructies.

Na de installatie is het belangrijk om easyZVT eenmaal op te starten en weer af te sluiten.

Er kan een verbindingsfout of iets dergelijks worden weergegeven zoals in de schermafbeelding. Dit kan op dit punt worden genegeerd. Het is alleen belangrijk dat easyZVT één keer is gestart voordat u verder gaat.

De SdStore app installeren

De SdStore app is momenteel beschikbaar als ZIP-bestand onder de volgende links (een installatieprogramma is in de maak):

Het wordt geladen en uitgepakt, bijvoorbeeld op het bureaublad. Bij de eerste start verschijnt een beveiligingswaarschuwing dat de app afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar, dat het bestand gevaarlijk is of dat de downloadwebsite mogelijk gehackt is. Dit moet worden bevestigd/ genegeerd/doorgeklikt (het installatieprogramma zou hiervoor moeten zorgen).

De app wordt gestart door te dubbelklikken op "sd_storeapp.exe", die zich in de uitgepakte map bevindt.

Als het niet mogelijk is de app te starten en er een foutmelding verschijnt die aangeeft dat er bibliotheken ontbreken, moet u deze mogelijk downloaden en installeren op https://sd-storeapp.s3.eu-central-1.amazonaws.com/VC_redist.x64.exe.

De SdStore app configureren

De SdStore app begint met de Dashboard weergave. De easyZVT, CashGuard en POS tegels tonen de status van het systeem en zouden groen moeten zijn na een succesvolle configuratie.
De easyZVT tegel zou al groen moeten verschijnen nadat easyZVT is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, controleer dit dan eerst.

De knop met de drie lijnen linksboven het logo brengt u naar het configuratiemenu. Eerst moet het betaalapparaat worden aangemaakt onder "Betaalterminals".

U kunt deze zone ook bereiken door te klikken op de knop "Beheer terminals" in de kassategel in het dashboard.

De knop "Nieuwe terminal maken" opent het formulier voor het aanmaken van een nieuwe betaalterminal.

De volgende velden zijn belangrijk:

COM

In de regel moet hier "LAN" worden geselecteerd.

IP-adres

IP-adres van het betaalapparaat. Zie hierboven in de paragraaf "Vereisten". Het IP-adres moet zonder voorloopnullen worden ingevoerd, bijvoorbeeld "10.0.1.2" en niet "010.000.001.002".

Poort

TCP-poortnummer van het betaalapparaat. Zie hierboven in de sectie "Vereisten".
Kassanummer
Zelfs als er maar één kassa is, moet hier een nummer worden ingevoerd. Bijvoorbeeld "1".

In de tekstvelden is het noodzakelijk de invoer te voltooien met de "Enter" toets. Alleen dan wordt de waarde geaccepteerd.

Testbetaling

Nadat u de terminal hebt aangemaakt, moet u een testbetaling uitvoeren om de configuratie te testen. U kunt ook het proces op het betaalapparaat zelf annuleren om geen echte betaling te doen. Het is alleen de vraag of het betaalapparaat überhaupt werkt. Klik daarvoor op de groene knop "Test" en volg de instructies:

Vervolgens wordt een venster geopend om de betaalterminal te testen. Als alles correct werkt, moet de betaalterminal de gebruiker vragen een kaart in te voeren.

Als dit niet gebeurt, moet de foutmelding/melding in het EasyZVT-venster worden bekeken, om eventueel de fout te achterhalen.
Vaak ligt het aan het IP-adres of de configuratie van het betaalapparaat zelf.

Als de test heeft gewerkt, moet de URL/ID van de terminal worden gekopieerd voor de configuratie in de volgende sectie. Dit kan worden gedaan via de knop "Kopiëren".

Licentiecode en TID

Als de test succesvol was, kan de terminal ID (TID) worden bepaald in de SdStore app. U hebt de TID nodig om een easyZVT-licentiecode te kopen, die vervolgens ook in de SdStore-app moet worden ingevoerd.

Via het "Menu" --> "EasyZVT" heeft u toegang tot het easyZVT-register/beheer.

Nadat de testbetaling is verricht, is de "TID" te vinden in het tabblad "Uitgang". Het kan worden gekopieerd door erop te klikken.

De gekochte licentiecode moet worden ingevoerd/ingevoerd in het tabblad "Invoerparameters" onder "Licentie":

Configuratie in de Admin

Zorg er in de Admin eerst voor dat er een printer is aangemaakt voor de betreffende winkel ("Admin" --> "Hardware en systeem" --> "Printer")

Bovendien moet voor deze printer een sjabloon voor betaalterminalontvangsten worden ingesteld:

Vergeet niet de betalingsmethode "EC-Terminal" of "EC-Terminal (kaartbetaling)" te activeren in de categorie "Winkel" --> onder de categorie sub-item "Winkels" --> onder de lichtgroene "potlood-icoon" knop "bewerken" rechts van een winkel lijst item --> onder de tab "Betalingswijzen":

Nu kan de terminal aangemaakt worden onder "Hardware en systeem" --> "Betaalterminals".
Plak in het veld "Terminal-ID" de terminal-ID/URL die u in de vorige sectie uit de SdStore-app hebt gekopieerd.

Nu in de POS z. B. de betaalmethode "kaartbetaling" is beschikbaar in de toonbankverkoop.

Kaartbetalingen kunnen alleen worden gedaan op de computer waarop easyZVT en de SdStore-app zijn geïnstalleerd en ingesteld. De SdStore-app moet altijd op de achtergrond draaien (maar kan worden geminimaliseerd tot de taakbalk) en de dashboardtegels moeten ook permanent groen zijn.

Terwijl een kaartbetaling via de browser wordt gedaan, verschijnt het EasyZVT-venster kort en toont de voortgang. Daarna zou het moeten verdwijnen. Als er fouten optreden, wordt er een overeenkomstige opmerking in weergegeven. Anders kan het worden genegeerd.

In de SdStore-app worden de individuele transacties in het dashboard weergegeven.

Stel CashGuard in

CashGuard is ingesteld in de SdStore-app. De knop "Configureer" opent het formulier voor het configureren van CashGuard.

Door op "Configureer" te klikken, wordt een venster geopend.

Daar worden de toegangsgegevens toegevoegd:
  1. Server
  2. Poort
  3. Gebruikersnaam
  4. Wachtwoord
En bevestigd met "Solliciteer".
De toegangsgegevens zijn verkrijgbaar bij de provider/monteur die CashGuard op de lokale pc heeft ingesteld.

Met de knop "Nieuw apparaat aanmaken" wordt vervolgens een nieuw apparaat aangemaakt.

Er wordt een venster geopend waarin de cID kan worden geselecteerd.
Klik vervolgens op "Apparaat aanmaken".

De terminallink kan vervolgens met de knop "Kopiëren" naar het klembord worden gekopieerd.

Nu kan CashGuard worden aangemaakt in de Admin onder "Admin" --> "Hardware en systeem" --> "Betaalterminal" --> "Voeg terminal toe".

De volgende velden zijn belangrijk:

Betalingsdienstaanbieder
"easyZVT | CashGuard" is hier geselecteerd.
Aanduiding
Hier wordt een aanduiding ingevoerd. Dit wordt aan de gebruiker getoond bij het maken van een selectie.
Terminal ID
Hier wordt de eerder gekopieerde terminal-ID ingevoerd.
Betaalmethoden
Hier staat de schakelaar voor "Geldterminal (contante betaling)" op "Ja".

Houd er rekening mee dat in de categorie "Winkel" --> bij het categorie-subitem "Winkels" --> bij de lichtgroene knop "pensymbool" "bewerken" rechts van een item in de winkellijst --> bij het tabblad "Betalingswijzen" de Om de betaalmethode "Geldterminal (contante betaling)" te activeren:

De betaalterminal "CashGuard" is dan beschikbaar in de kassa: