Een ontwikkelaarsaccount voor eenmanszaken aanmaken bij Apple

Een ontwikkelaarsaccount voor eenmanszaken aanmaken bij Apple

De naam van de rekeninghouder moet overeenkomen met de naam op de bedrijfsregistratie. Aangezien we de bedrijfsregistratie moeten indienen als bewijs bij publicatie, moet er hier een overeenkomst zijn. Anders zal Apple niet toestaan dat de app wordt gepubliceerd.

1. Maak een Apple account aan (Apple ID)

Om een iOS app te maken is een Apple Developer Account nodig - deze moet worden aangemaakt op https://appleid.apple.com. Als er al een commerciƫle rekening bestaat, kan deze stap worden overgeslagen.

Let op: Apple hecht veel waarde aan bedrijfsgerelateerde e-mailadressen, d.w.z. dat er problemen kunnen ontstaan met eindes als @hotmail.de en @web.de. Idealiter gebruikt u een e-mailadres met @*uw-bedrijf*.com.

2. twee-factor authenticatie (2FA)

Hier moet je je eigen telefoonnummer invoeren. Vanwege de twee-factor authenticatie (2FA) wordt u gebeld door de app-afdeling voordat de app wordt geĆ¼pload.

Na authenticatie is het noodzakelijk dat u ons uw telefoonnummer, de toegangsgegevens tot uw account en uw bedrijfsregistratie toestuurt.

Hiervoor kan rechtstreeks een e-mail worden gestuurd naar ons Customer Success Team customersuccess-dach@get-sides.com, dat alle nodige informatie bevat.

3. Apple Developer Account

Ga eerst naar https://developer.apple.com/account en log in met je eigen Apple ID.

Stel zo nodig twee-factor authenticatie in (als dat nog niet is gebeurd) --> Apple zal dit weergeven en u vervolgens door de rest van het proces leiden.

4. Activeer het Apple Developer programma.

Klik op het rood gemarkeerde gebied.

--> Klik hier om verder te gaan:

--> Klik op "Inschrijven".

De volgende instelling moet worden gemaakt:

5. vul contactgegevens in

Belangrijk: In de App Store wordt de naam die u daar invoert ook gegeven als de verkoper van de app.

1. Schakel het selectievakje aan het einde van de "Apple Developer Program License Agreement" in en klik op "Next".

2. Klik op "Next". Controleer nogmaals alle informatie en klik op "Volgende".

Idealiter vinkt u dan "Automatische vernieuwing" aan, anders loopt uw samenwerking met Apple na een jaar automatisch af en verdwijnt de app uit de app-shop.
Je wordt dan doorgestuurd naar de App Store, waar je opnieuw je Apple ID nodig hebt om in te loggen en vervolgens de betalingsgegevens moet invoeren.

3. Zodra dit is gebeurd, wordt uw aanvraag door Apple verwerkt. De goedkeuring van uw rekening kan enkele dagen duren.

Zodra de account is geaccepteerd, moet u ons uw inloggegevens (Apple ID & wachtwoord) sturen, zodat wij de app naar uw account kunnen uploaden.
Hiervoor kan rechtstreeks een e-mail worden gestuurd naar ons Customer Success Team customersuccess-dach@get-sides.com met alle benodigde informatie.