Gebruik SIDES Pick app

De SIDES Pick app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store via de volgende links:

1. Instellingen

1.1. Picking activeren

De eerste stap is het activeren van de pickfunctie in de globale winkelinstellingen in de Admin.
Ga hiervoor naar Winkel > Algemene winkelinstellingen > Overige instellingen > Picken > Activeer picking.

Door picken in te schakelen, worden alle inkomende orders gepauzeerd na controle en krijgen ze geen factuurnummer totdat het picken is voltooid. Orders kunnen nog steeds worden verwerkt en geannuleerd. Het gebruik van de SIDES Pick app wordt sterk aanbevolen.

Optioneel kunnen e-mailmeldingen nog steeds worden ingeschakeld, dit stuurt e-mailmeldingen naar de klant voor ordertoevoegingen of annuleringen.
De bijlagen worden bepaald door de factuursjabloon die in de betreffende winkel is ingesteld voor e-mailing.

1.2. De werknemersrol "Picker" maken

De werknemerrol met functie "Picker" is nodig voor de werknemer.

Deze kan worden aangemaakt in Admin > Personeel > Medewerkerrollen > Medewerkerrol toevoegen.
a. Onder "Medewerker rollen": voer een naam in voor de werknemersrol, deze naam is zichtbaar bij de werknemer en in het kasregister bij het inloggen van de werknemer.
b. Onder "Weergeven in statistiek": Bepaal in welke statistieken de picker moet verschijnen.
c. Onder "Type": Selecteer het type "Picker".
d. Klik vervolgens op "Opslaan".

1.3. De nieuwe rol toewijzen aan de medewerker

De nieuwe rol "Picker" kan nu worden toegewezen aan de werknemer, bij Admin > Personeel > Medewerker > Selecteer de werknemer en klik op "Bewerken" > Scroll naar beneden in het eerste tabblad "Basisgegevens" en activeer het selectievakje met de aangemaakte werknemersrol "Picker" ("Kommissionierer").

2. De plukprocedure

2.1. Een werknemer registreren in het personeelsbeheersysteem

De werknemer meldt zich aan bij de kassa in het "Personeelsmanagement" als "Picker" ("Kommissionierer") en maakt via QR-code verbinding met de picking app, SIDES Pick.

Als het "Personeelsmanagement" niet zichtbaar is, kan het worden geactiveerd in de Admin (Admin > Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Bestuurdersterminal > Medewerkers kunnen op de kassa door andere medewerkers worden aangemeld).

2.2. QR-code verschijnt

Nadat de medewerker is aangemeld als picker, verschijnt de QR-code om verbinding te maken met de SIDES Pick app. Als de QR-code niet verschijnt, kan de QR-code worden geopend door op het pictogram van de mobiele telefoon in het "Personeelsmanagement" te klikken.

2.3. De QR-code scannen

De werknemer opent de SIDES Pick app op zijn mobiele telefoon en houdt zijn telefoon boven de QR-code. De QR-code wordt automatisch herkend en gescand. De werknemer is nu ingelogd en ziet de startpagina in de app.

2.4. Klaar om te picken

Een nieuwe order wordt gemarkeerd met de status "Klaar om te picken" ("ready for picking"). Deze order wordt niet verwerkt, maar kan eerst worden verzameld.

2.5. Picken in de mobiele app SIDES Pick

De mobiele app SIDES Pick geeft nu de order voor het picken weer. Door op de order te klikken, worden de afzonderlijke producten voor het picken weergegeven.
In het orderoverzicht verandert de status in "Start picking".

Afhankelijk van de grootte van de geĆ¼ploade productafbeelding in de Admin, wordt deze groot/klein weergegeven in de mobiele app (de productafbeelding kan worden geĆ¼pload in Admin > Artikel > Artikel > op het gewenste artikel op "Bewerken" > tabblad "Afbeeldingen").

Voor het picken kan het product worden bevestigd door erop te klikken.
Het is ook mogelijk dat door op het product te klikken een barcodescanner wordt geopend, waarmee het product kan worden gescand. Opmerking: de barcodescanner is momenteel alleen beschikbaar op Android.

Als alle te picken producten zijn bevestigd, dan kan door op de groene onderste knop te klikken de pick worden voltooid.

Er verschijnt een feedback over de voltooide ronde.

Als het picken is gedaan via de SIDES Pick app, dan wordt de order verwerkt en voorzien van een factuurnummer. De status bij het afrekenen van de order zal nu veranderen in "naar de winkel". De bestelling kan normaal worden verwerkt in de kassa.

2.6. Driver app SIDES Drive

Vanaf hier gaat de chauffeur verder met de SIDES Drive app en levert de bestelling af.

3. Teruggave van deposito

3.1. Statiegeldteruggave activeren

Om statiegeldretournering in de SIDES Drive en SIDES Pick app in te schakelen, moet dit eerst worden ingeschakeld in Admin (Admin > Winkel > Algemene winkelinstellingen > Overige instellingen > App instellingen > Maak teruggave van statiegeld mogelijk in de drivers-app).

3.2. Procedure voor statiegeldretournering

1. De chauffeur neemt het statiegeld aan via de SIDES Drive app (statiegeldretour werkt alleen via de chauffeur app).
2. De chauffeur keert terug naar de winkel.
3. In de SIDES Pick app kan het statiegeld nu worden geretourneerd via de knop "Statiegeld retourneren" ("Deposit return"). Het scannen van de barcode is ook mogelijk op Android.
4. Het teruggestorte statiegeld verschijnt als tegoed bij het afrekenen in het besteloverzicht.