Gebruik van wegwerp- en retouremballage

Wat
Het is mogelijk om wegwerp- en herbruikbare verpakkingen (zoals Vytal, Relevo, Rezzeat) toe te voegen aan de verkoopartikelen, die vervolgens kunnen worden geselecteerd bij het bestellen (bijv. in de webshop, app, self-service terminal, kassa).

Waar
Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > "Externe diensten" tabblad > Activeer API-sleutel voor externe retouropties.
Admin: Artikel > Artikel > Artikel toevoegen.
Admin: Artikelen > Toppinggroepen > Toppinggroepen toevoegen.

Aan de te koop aangeboden artikelen kunnen wegwerp- en statiegeldverpakkingen worden toegevoegd, zodat deze afhankelijk van het product op de juiste wijze kunnen worden geselecteerd. Het is ook mogelijk om de wegwerp- en retourneerbare producten te retourneren.

Momenteel bieden wij retouremballage aan van de volgende externe aanbieders: Relevo, Vytal en Rezzeat.

Om de retouremballage van de externe aanbieders te lenen en terug te sturen, heeft de klant de mobiele app met een geregistreerd account, de respectievelijke aanbieders (Relevo, Vytal, Rezzeat) nodig.
Voor Vytal en Rezzeat heeft de restauranthouder ook de app van de systeempartner nodig om de Vytal- en Rezzeat-verpakkingen te scannen en aan de klant toe te wijzen, evenals voor de retourzending.

Voor eigen wegwerp- en statiegeldsystemen en voor voorraadboeking is een retour via POS (kassa) mogelijk.

De gestorte wegwerp- en retourverpakkingen kunnen worden gebruikt
  1. in de POS (kassa)
  2. in de webshop
  3. in de app en
  4. in de zelfbedieningsterminal

Webshop voorbeeld: selectie van een wegwerp- of retouremballage:

API-sleutel inschakelen voor externe retouropties (bijv. Relevo, Vytal, Rezzeat)

U moet de externe provider voor de betreffende winkel eenmalig activeren in de winkelinstellingen, waar de retouremballage wordt geleend.

Onder Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > "Externe diensten" tabblad > Activeer API-sleutel voor externe retouropties. Het is noodzakelijk om eerst de functie voor de externe provider/klant (bijv. Relevo, Vytal, Rezzeat) in te schakelen.

De in te voeren waarden voor de provider worden verkregen na registratie bij de betreffende provider. Voor Relevo en/of Vytal dient u zich te registreren als partner. Bij Vytal ontvangt u een integratie token, bij Relevo ontvangt u een partner API key en een point-of-sale ID en bij Rezzeat ontvangt u een API token en een restaurant ID.

Om gebruik te kunnen maken van externe retourmogelijkheden moet u ervoor zorgen dat al uw apps up-to-date zijn. Neem contact op met onze support om deze functie in te schakelen.

Aanmaken van de wegwerp- en retouremballage in de Admin

De wegwerp- en retouremballage moeten worden toegevoegd aan de respectieve verkoopartikelen, zodat ze ook kunnen worden geselecteerd bij de bestelling.

Artikel aanmaken

1. Maak eerst het artikel bv Burger Box Relevo aan, onder Admin: Artikel > Artikel > Artikel toevoegen.
2. Vul in het tabblad "Artikel" het volgende in.
2.1. Vul onder "Nummer van het artikel" een gewenst nummer in (dit is een verplicht veld).
2.2. Onder "Naam van het artikel" voert u een naam in voor het item bijv. Burger Box Relevo.
2.3. Alleen voor Relevo: Onder "Extern artikelnummer" voert u het categorie-ID van Relevo in. Het externe artikelnummer moet overeenkomen met het categorie-ID van Relevo. De lijst met categorie-ID is beschikbaar bij Relevo.

2.4 Activeer het schuifje verderop in de "Eigenschappen", bij: "Topping" en "Ingrediënt". (Als de slider "Topping" niet beschikbaar is, moet de slider van het "Verkoopartikel" eerst op "Nee" worden gezet, daarna verschijnt de slider voor de topping).
2.4.1. Indien gewenst kan ook de slider "Korting" geactiveerd worden, dan wordt ook op dit pakket korting gegeven. Als "Discountable" is uitgeschakeld, wordt de korting alleen gegeven op de burger en niet op de burgerverpakking.
2.4.2. Als het voorraadbeheer wordt gebruikt, activeer dan aanvullend "Opslag bijwerken".
3. Voeg in het tabblad "Prijzen" een prijs en het belastingtarief toe.
4. In het tabblad "Afbeeldingen" kunt u een afbeelding voor de verpakking toevoegen.
5. Indien nodig: In het tabblad "Geldigheid" en "Extra" kunt u indien nodig extra invoer doen. In het tabblad "Opslag" kunt u indien nodig verdere vermeldingen aanbrengen bij het gebruik van inventarisbeheer.
6. In het tabblad "Retourneren" selecteert u een retouroptie, bijv. voor Relevo -> selecteer Relevo; voor Wergwerpbaar -> selecteer Wergwerpbaar.
Noot: aangezien de verpakking op dit punt is geselecteerd, moet de wegwerpverpakking (bijv. BurgerBox-doos) uit het recept van het artikel worden verwijderd.
7. Klik onderaan op "Opslaan".
8. Herhaal eventueel stap 1-7 voor extra wegwerp- en retouremballage.

Maak een topping groep

8. Maak een toppinggroep aan voor de wegwerp- en retourbakken onder Admin: Artikelen > Toppinggroepen > Toppinggroepen toevoegen.
9. Vul in het tabblad "Toppinggroep" het volgende in:
9.1 Indien nodig: Als de toppinggroep een verplicht veld moet worden, zet u de slider voor "Selectie bij automatische toppingkeuze absoluut noodzakelijk" op "Ja". Als het geen verplichte selectie moet zijn, laat u de schuifknop op "Nee" staan. De "Gratis toppinggroep" betekent dat deze toppinggroep, indien geactiveerd, gratis is voor de klant, ook al is voor de afzonderlijke topping een prijs opgeslagen.
9.2 Voeg onder "Naam van toppinggroep" een naam toe, bijvoorbeeld Burgerverpakking.
9.3 Onder "Interne naam van de toppinggroep" voert u een naam in, dit is een verplicht veld, dezelfde naam kan worden ingevoerd, bijv. Burgerverpakking.
9.3 Onder "Max. hoeveelheid bij eenmalige afname" voert u het getal 1 in.
9.4 Eventueel: selecteer bij "Kleur" een gewenste kleur en selecteer bij "Sorteerindex" een gewenst sorteernummer.
10. Selecteer in het tabblad "Artikel" alle wegwerp- en retouremballage die tot deze groep behoren (let op: de sortering is niet alfabetisch) bijv. Burger Box Wegwerp, Burger Box SIDES, Burger Box Relevo, Burger Box Vytal. Dit geeft je de keuze uit verschillende dozen als je er een hamburger aan koppelt.
11. Klik op "Opslaan" onderaan de pagina.

Verkoopartikelen koppelen aan de wegwerp- en retourverpakking

12. Koppel nu alle artikelen met de groep wegwerp- en retouremballage (met de topping groep die u eerder heeft aangemaakt).
12.1. Ga hiervoor naar uw verkoopartikel onder Admin: Artikel > Artikel > selecteer uw verkoopartikel bijv. Angus BBQ Burger > Bewerken.
12.2. Ga naar het tabblad "Toppings" en selecteer de topping groep die u eerder heeft aangemaakt b.v. Burger verpakking door de slider daar op "Ja" te zetten.
12.3. Klik onderaan op "Opslaan".
13. Indien nodig herhaalt u stap 12-12.3 voor alle artikelen waaraan de wegwerp- en retouremballage moet worden toegewezen.

Na koppeling van het verkoopartikel aan de wegwerp- en retouremballage worden deze nu getoond bij de bestelling.

Elk verkoopartikel vereist ten minste één retourartikel; meer dan één is ook mogelijk.

Er is ook een opslagboeking als deze is ingesteld in het voorraadbeheer.

Bestellen in de POS (kassa)

In de POS (kassa) kan voor elk verkoopartikel de gewenste verpakking (wegwerp, eigen statiegeldsysteem, externe statiegeldleverancier) worden geselecteerd. Afhankelijk van wat in de Admin is ingesteld.

Voor de externe aanbieders (Relevo, Vytal, Rezzeat) verschijnt een query voor de betreffende leveringstoken/gebruikers-ID om de retouremballage te bestellen. De klant ontvangt dit leveringstoken/gebruikers-ID via de betreffende Relevo/Vytal/Rezzeat mobiele app en kan dit telefonisch doorgeven of bij een bestelling ter plaatse uit de mobiele app aflezen.

Pas na succesvolle verificatie van het leveringstoken/gebruikers-ID kan de verpakking van Relevo/Vytal/Rezzeat worden geselecteerd. Let op de hoofd- en kleine letters van het leveringstoken/gebruikers-ID.

Voorbeeld bestelling in de kassa:

Vytal leveringstoken query:

Relevo gebruiker ID query:

Weergave op de factuur/keukenbon en keukenmanager

Op de respectievelijke facturen (kassabon, keukenbon, horeca-bon) staat ook vermeld welke verpakking voor welk verkoopartikel werd geselecteerd.
In het geval van Vytal en Rezzeat wordt ook een QR-code op de factuur afgedrukt, zodat de horeca-exploitant deze QR-code kan scannen om de Vytal- en Rezzeat-verpakking uit te delen.
Deze geselecteerde verpakking is ook zichtbaar in de keukenmanager.

Voorbeeld factuur:

Voorbeeld keukenchef:

Bestellen in de webshop

In de webshop kan de klant voor elk verkoopartikel de gewenste verpakking (wegwerp, eigen statiegeldsysteem, externe aanbieder van statiegeld) selecteren (afhankelijk van welke wegwerp- en statiegeldverpakkingen zijn toegewezen in de Admin).

Voor de externe retourleveranciers verschijnt in de webshop een vraag naar het betreffende leveringstoken/gebruikers-ID om de retourverpakking te bestellen.

De klant ontvangt dit leveringstoken/gebruikers-ID via de betreffende Relevo/Vytal/Rezzeat mobiele app. De klant voert de leveringsbon/gebruikers-ID in de webshop zelf in en kan zo de Relevo/Vytal/Rezzeat retouremballage selecteren. Merk op dat het leveringstoken/gebruikers-ID hoofdlettergevoelig is.

Zodra het leveringstoken/gebruikers-ID is bevestigd, geeft dit de klant het recht om om het even welke retouremballage te bestellen bij de respectieve externe leverancier van retouremballage (Relevo, Vytal, Rezzeat).

Voorbeeld van verpakkingskeuze in de webshop:

Vytal leveringstoken query in de webshop:

Relevo gebruikers ID query in de webshop:

Bestellen in de app

De klant kiest voor elk verkoopartikel zelf het type verpakking (wegwerp, eigen statiegeldsysteem, externe statiegeldaanbieder). Afhankelijk van welke verpakking in de Admin is opgeslagen en toegewezen.

Voor de externe statiegeldaanbieders verschijnt opnieuw een query voor het betreffende leveringstoken/gebruikers-ID om de statiegeldverpakking te bestellen.

De klant ontvangt dit leveringstoken/gebruikers-ID via de betreffende Relevo/Vytal/Rezzeat mobiele app. De klant voert het leveringstoken/gebruikers-ID in de app zelf in bij het plaatsen van de bestelling en kan zo de Relevo/Vytal/Rezzeat-verpakking selecteren. Merk op dat het leveringstoken/gebruikers-ID hoofdlettergevoelig is.

Pas na succesvolle verificatie van het leveringstoken/gebruikers-ID kan de Relevo/Vytal/Rezzeat retouremballage worden geselecteerd.

Voorbeeld van verpakkingskeuze in de app:

Bestellen in de zelfbedieningsterminal

De klant kiest voor elk verkoopartikel zelf het soort verpakking (wegwerp, eigen statiegeldsysteem, externe leverancier van statiegeld). Afhankelijk van welke verpakking is opgeslagen en toegewezen in de Admin.

Relevo, Vytal en Rezzeat geven opnieuw een query weer voor de respectievelijke leveringstoken/gebruikers-ID om de retouremballage te bestellen.

De klant ontvangt dit leveringstoken/gebruikers-ID via de respectievelijke Relevo/Vytal/Rezzeat mobiele app. De klant voert de leveringsbon/gebruikers-ID zelf in bij de bestelling aan de zelfbedieningsterminal en kan zo de Relevo/Vytal/Rezzeat-verpakking selecteren. Let op: het leveringstoken/gebruikers-ID is hoofdlettergevoelig.

Pas na succesvolle verificatie van de leveringsbon/gebruikers-ID kan de Relevo/Vytal/Rezzeat retouremballage worden geselecteerd.

Voorbeeld van een verpakkingskeuze bij de zelfbedieningsterminal:

Terugkeer van de verpakking

Teruggave van Vytal en Rezzeat

De klant stuurt de Vytal en Rezzeat verpakking terug naar het restaurant. De restauranthouder scant de QR-code op de verpakking met zijn systeempartner-app voor de retourzending.

Relevo retour

Bij Relevo vindt retourzending plaats in het restaurant door het scannen van een QR-code retourplaatje. De klant scant deze QR-code op het retourplaatje met zijn Relevo mobiele app.

Retour eigen statiegeldsysteem en opslagboeking

Bij het eigen statiegeldsysteem kan de knop "Retourneren" in de POS (kassa) gebruikt worden om de eigen verpakking terug te nemen.
Bij gebruik van de opslagboeking is het ook mogelijk om de emballage van de externe leveranciers (Vytal, Relevo, Rezzeat) terug te boeken. Er is geen matching bij Vytal, Relevo of Rezzeat, dit is alleen voor de opslagboeking, zodat de geretourneerde emballage kan worden teruggeboekt naar de opslag.

Voorbeeld retour in POS (kassa):