Gebruikstips en apparaatinstellingen

Stand per: 22.10.2021

In het algemeen moet de bestuurder over een toereikend data-abonnement beschikken.
- Vraag, indien nodig, of de internettoegang werkt (bijvoorbeeld WLAN uitschakelen en iets in de browser oproepen).
De batterij moet in orde zijn.

Het toestel mag niet te oud zijn en er mogen geen "magische" apps op geïnstalleerd zijn om de batterijduur/toegang tot apps of dergelijke te optimaliseren, of het toestel moet geroot/gejailbreakt zijn.
- Vraag, controleer indien nodig, of alles soepel loopt, scrollt, etc.

Verlaat (veeg omhoog) de app niet tijdens het gehele gebruik.

Android (open instellingen):

- Batterij
--> Energie spaarstand: UIT
--> Batterijbeheer: UIT

- Locatie
==> App toestemming openen
--> Controleer of SimplyDrive wordt weergegeven onder "Alleen toegang tijdens gebruik".
--> Zo niet, tik dan op SimplyDrive en stel "Alleen toegang tijdens gebruik ..." in.

- Netwerk en Internet
==> Open mobiele data
=> Mobiele gegevens AAN
=> Open dataverbruik via apps
--> SimplyDrive openen
-> Achtergrond data AAN
-> Onbeperkt dataverbruik AAN
(heeft alleen effect in data spaarstand, maar deze moet uitgeschakeld blijven)
=> Gegevenswaarschuwing en -limiet CHECK

Veeg in de statusbalk van boven naar beneden en controleer ook:
- Energiebesparingsmodus UIT
- Mobiele gegevens AAN
- WLAN indien nodig (beter aan)

iOS (open instellingen):

- Mobiel
--> Mobiele data AAN
--> Scroll ... SimplyDrive AAN

- Batterij
--> Energiebesparende modus UIT

- SimplyDrive
--> Locatie
-> Inschakelen bij gebruik van de app
-> Exacte locatie AAN
--> Camera AAN
--> Berichten
-> Berichten toestaan AAN
--> Mobiele gegevens AAN

Controleer op iOS 15 of de nieuwe "Focus"-functie wordt gebruikt, indien van toepassing.
Zo ja, controleer dan of SimplyDrive niet dienovereenkomstig is geblokkeerd.