Ghostkitchen instellen

Wat
Dit is een stap-voor-stap handleiding voor het opzetten van een Ghostkitchen bestelling.
Ghostkitchen is een horecagelegenheid die uitsluitend gespecialiseerd is in het bereiden van eten voor bezorging en biedt geen eetzaal voor klanten. Sommige hebben ook afhaalmaaltijden of een drive-in.

Waar
Admin: Winkel > Winkels > Toegangsgegevens leverportaal > Leverportaalaccount toevoegen > SD Orderverzending.
Admin: Winkel > Winkels > Externe order doorsturen > Voeg orderroutering toe > Doorsturen naar extern kassasysteem.

Een Ghostkitchen-functie instellen voor orderverzending

Eerst wordt een "SD Ordertransmission" bezorgportaalaccount aangemaakt en vervolgens wordt een doorsturing naar een extern kassasysteem toegevoegd.

De winkel waar de bestelling als eerste wordt ontvangen, is de Ghostkitchen-bronwinkel. Vervolgens wordt u rechtstreeks doorgestuurd naar een bestaande doelwinkel.

1. Maak een "SD Ordertransmission" portaalaccount aan

1. Ga naar Admin: Winkel > Winkels > Toegangsgegevens leverportaal.

2. Klik vervolgens op "Leverportaalaccount toevoegen" en selecteer "SD Ordertransmission" in het vervolgkeuzemenu.

3. Vul het formulier in en selecteer de gewenste opties.
Het wordt aanbevolen om onder "Omschrijving van het leverportaalaccount" een verwijzing toe te voegen naar de winkel(s) waarvan de bestellingen door dit portaalaccount moeten worden ontvangen.

4 Nadat je op "Opslaan" hebt geklikt, worden de gegevens voor de volgende stappen weergegeven.

5. Noteer de "SD-ID" en de API-sleutel "SDPAK...".

2. doorsturen naar een extern kassasysteem toevoegen

1. Ga nu terug naar de overzichtspagina van de winkels (Admin: Winkel > Winkels) en selecteer de winkel van waaruit de bestellingen moeten worden doorgestuurd (bronwinkel).

1.1. Selecteer vervolgens "Externe order doorsturen".

2. Klik op "Voeg orderroutering toe" en selecteer "Doorsturen naar extern kassasysteem".

3. Het volgende scherm verschijnt:

De volgende instellingen moeten worden gemaakt:

Opties van de Engine: Voor een simpele doorverwijzing (naar de doelwinkel) met de volledige gegevens staat de schakelaar voor "Ghostkitchen" op "Ja". Als alternatief kunt u het woord "ghostkitchen" invoeren (zonder aanhalingstekens). Het is voldoende als voor één van de twee varianten wordt gekozen.

Als de bestelling naar een externe keuken (doelwinkel) moet worden verzonden, maar de betaling daar niet moet worden verwerkt, wordt de schakelaar voor "Ghostkitchen" en "Fulfillment" op "Ja" gezet. Naast "Fulfillment" verschijnt een veld met "Voorschotcommissie"; hier wordt handmatig een bedrag voor de fulfilmentvergoeding ingevoerd (bijvoorbeeld € 1,00). Dit zal ertoe leiden dat alle prijzen van de doorgestuurde bestelling op nul worden gezet (d.w.z. een bestelling van € 0 doorgestuurd) en dat er een nieuw bestelitem ontstaat met de ingevoerde uitvoeringskosten van bijvoorbeeld € 0,-. B. Er komt € 1,00 bij, die overeenkomstig wordt berekend en gemarkeerd. Als alternatief kunnen de woorden "ghostkitchen, fulfilment_invoice" (zonder aanhalingstekens) worden ingevoerd in het hier weergegeven formulier.

Bewaar identificatie: Voeg de 6-cijferige "SD-ID" toe die eerder is ontvangen/genoteerd bij het instellen van de "SD Ordertransmissie" (vanaf stap 5).

Eindpunt (PUSH-procedure): Voer de URL in:"https://api.simplyapi.de/orderdata/order/deliverNewOrder" (zonder aanhalingstekens, let op de exacte spelling).

Authenticatiemethode (met PUSH-methode): Selecteer "X-API-KEY".

Gebruikersnaam / token (met PUSH-procedure): Voer de "SDPAK..." sleutel in die is ontvangen/genoteerd bij het instellen van de "SD Ordertransmission" (vanaf stap 5).

Wachtwoord / X-API-KEY (met PUSH-methode): Voer hier uw "X-API-key" in. U moet de sleutel aanvragen bij SIDES. Neem contact op met onze ondersteuning om uw "X-API-key" te verkrijgen.

4. Onderaan staan verschillende opties waarmee het doorstuurgedrag kan worden aangepast:
  1. Als er geen opties zijn geselecteerd (zoals te zien in de schermafbeelding), worden alle orders doorgestuurd.
  2. Als je één optie kiest, moet je ook alle andere opties kiezen die van toepassing zijn!

5. Als de selectie in orde is, klikt u op "Opslaan".

De Ghostkitchen orderdoorsturing is nu actief.

Protocol controleren

Als er een fout wordt vermoed, kunnen de volgende logboeken worden gecontroleerd:

Eenmaal onder Admin: Bestellingen > Bestel forwarding log.

En direct in de account voor het leveringsportaal "SD Ordertransmission" onder Admin: Winkel > Winkels > Toegangsgegevens leverportaal > Foutmelding weergeven.

Opmerking:
Verschillende instellingen die het standaardgedrag van de orderverwerking wijzigen, kunnen van invloed zijn op het automatisch doorsturen van orders, bijvoorbeeld de optie "Portalbestellingen moeten bij ontvangst worden bevestigd/verwerkt" (Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Lever- en afhaalinstellingen > Portalbestellingen moeten bij ontvangst worden bevestigd/verwerkt) is van invloed op het automatisch doorsturen van bestellingen.