Goderenontvangst

De goederenontvangst kan worden geboekt in de Admin.

Klik hiervoor in de Admin op > Magazijn > Goederenontvangst > Goederenontvangst boeken.
Voer vervolgens de datum van de leveringsbon, het nummer van de leveringsbon en eventueel je eigen documentnummer in.
Selecteer vervolgens de leverancier in het uitklapmenu en klik op de knop "Kiezen".

Als er eerder een goederenorder is geboekt bij de leverancier (Admin > Magazijn > Artikelbestellingen), kan deze tijdens de goederenontvangst worden geselecteerd uit een drop-down menu.
Nadat u op "Bestelling toevoegen" hebt geklikt, worden alle artikelen in de hoeveelheid die is opgegeven in de goederenorder automatisch geladen en kan de invoer worden gestart.

Met de knop "Selecteer Bestand" kan een Excel-tabel met de goederen worden geüpload.

Een sjabloon is beschikbaar in de bijlage (zie onderaan deze pagina "Model goederenontvangst_NL.csv").
Meer informatie over de sjabloon zodat de goederen kunnen worden geïmporteerd:
  1. De Excel-tabel heeft de bestandsextensie csv nodig.
  2. De eerste kolommen A-N moeten leeg blijven, evenals kolom R, omdat de import de kolommen gebruikt.
  3. De leverancier uit de Excel-tabel moet worden opgeslagen in het Admin onder Magazijn > Leveranciers.
  4. Het importerende artikel moet worden opgeslagen met zijn stamgegevens.
  5. Het artikel heeft de eigenschap "Voorraad bijwerken" nodig.

Als het importeren is gelukt, verschijnt er een groen bevestigingsbericht "Succes. De posities van het bestand zijn toegevoegd aan de goederenontvangst".

De hoeveelheid kan achteraf worden gecorrigeerd en extra artikelen kunnen worden toegevoegd onder "Nieuwe boeking". De invoer gebeurt via het artikelnummer of via de naam van het product.

Als de invoer van de artikelen is voltooid, kan de goederenontvangst worden opgeslagen met de knop "Opslaan en invoeren beëindigen".

Vervolgens verschijnt de lijst met goederenbonnen.

Om de goederenbon te kunnen boeken, moet er nog op de knop "Boeken" worden geklikt.
De goederenbonnen worden pas in het magazijn opgenomen als ze geboekt zijn.

Verklaring van de symbolen:

Symbool
Knop
Verklaring

Weergeven
De goederenontvangst kan opnieuw worden bekeken.

Wijzigen
De invoer kan worden bewerkt.

Boeken
De goederenontvangst wordt geboekt.

Verwijderen
De invoer wordt verwijderd.