Instellingen voor Facebook Pixel ID en Facebook Conversion Access-Token

Instellingen voor Facebook Pixel ID en Facebook Conversion Access-Token

Wat
Voor het effectief bijhouden van marketinggegevens raadt Facebook aan om het conversietoegangsnummer te gebruiken in combinatie met de Facebook-pixel.

Waar
Admin: Winkel > Webwinkel instellingen > Tracking.

De best practices van Facebook raden aan om de Facebook Conversion API (Conversion Access-Token) te gebruiken in combinatie met de Facebook-pixel om marketinggegevens te traceren om zo effectief mogelijk website-evenementen te creëren. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd via de Facebook Event Manager.

De Facebook instellingen voor je eigen webshop vind je hier: Admin: Winkel > Webwinkel instellingen > Tracking.

De volgende vereisten zijn nodig om een conversie-API te gebruiken
  1. Pixel ID
    Als er al een pixel is ingesteld voor de website, raden we aan dezelfde pixel-ID te gebruiken voor de browser- en servergebeurtenissen.

2. Bedrijfsmanager (Business Manager)
    De Business Manager helpt adverteerders om Facebook-marketingmaatregelen te integreren in hun bedrijf en met externe partners. Als u nog geen Business Manager hebt, kunt u hier instructies vinden voor het aanmaken van een Business Manager-account: https://www.facebook.com/business/help/1710077379203657?id=180505742745347

3. Toegangssleutel (access-token)
    We raden je aan de toegangscode aan te maken via de Facebook Event Manager.

Waar kan ik de pixel-ID vinden en waar is deze opgeslagen voor de webshop?

Procedure:
1. De pixel-ID kan worden bekeken in de "Facebook Event Manager" onder "Gegevensbronnen" ("Data sources").

2. De pixel-ID wordt opgeslagen in de Admin: Winkel > Webwinkel instellingen > Tracking > Facebook Pixel-ID.

Als je een webshop hebt zonder eigen beheeropties, geef ons supportteam dan de pixel-ID zodat wij deze voor je kunnen invoeren als je deze Facebook-functie wilt gebruiken.

Hoe maak ik een Facebook conversie toegangssleutel (access-token) aan?

De access-token moet eerst worden gegenereerd, zodat deze bij elke API-aanroep als parameter wordt doorgegeven.

Procedure:
1. Open de "Facebook Event Manager".
2. Klik op "Gegevensbronnen" ("Data sources") en selecteer de pixel die moet worden geïmplementeerd.
3. Klik op het tabblad "Instellingen" ("Settings").
4. Scroll naar de sectie "Conversie-API" ("Conversion API") en klik onder "Handmatig instellen" ("Set up manually") op de link "Toegangscode genereren" ("Generate access-token").

Opmerking:
De link "Toegangscode genereren" ("Generate access-token") is alleen zichtbaar voor gebruikers met ontwikkelaarsrechten voor het bedrijf. De link is verborgen voor andere gebruikers, zelfs als je beheerdersrechten hebt.

5. Kopieer de gegenereerde toegangscode en plak deze in het veld "Toegangstoken voor Facebook-conversie" in de Admin (Admin: Winkel > Webwinkel instellingen > Tracking > Toegangstoken voor Facebook-conversie).

Als je een webshop hebt zonder eigen beheermogelijkheden, geef onze support dan de access-token zodat wij deze voor je kunnen invoeren als je deze Facebook-functie wilt gebruiken.

Hoe maak ik een Facebook Conversie Test Event Code aan?

De Facebook Conversion Test Event Code kan worden gebruikt om te controleren of de server events correct worden ontvangen door Facebook. De code bestaat uit cijfers en letters.

Procedure:
1. Open de "Facebook Event Manager".
2. Klik op "Gegevensbronnen" ("Data sources") en selecteer je pixel-ID.
3. Klik op "Testgebeurtenissen" ("Test events") en kopieer de weergegeven code van de testgebeurtenis.

4. Plak deze gekopieerde testgebeurteniscode in de Admin, in het veld "Facebook conversie testgebeurteniscode" (Admin: Store > Webwinkel instellingen > Tracking > Facebook conversie testgebeurteniscode).

5. Klik vervolgens op "Opslaan voor testwinkel" en controleer of de verbinding met de Facebook Conversion API werkt. Maak voor live gebruik het veld "Facebook conversie testgebeurteniscode" vooraf leeg.

Opmerking:
Het veld "Facebook conversie testgebeurteniscode" wordt alleen gebruikt voor testdoeleinden. Dit veld moet worden leeggemaakt als de gebruiksgegevens voor productie moeten worden verzonden.

Gebeurtenissen die worden verzonden met de Facebook Conversietestgebeurteniscode worden niet weggegooid. Deze worden naar Event Manager gestuurd en gebruikt voor targeting en reclamemetingen.