Instructies voor het gebruik van "Tap to Pay on iPhone"

Wat
De functie "Tap to Pay on iPhone" stelt u in staat contactloze betalingen te accepteren van klanten die uw iPhone gebruiken.

Met "Tap to Pay on iPhone" Als handelaar kunt u contactloze betalingen van creditcards of betaalkaarten, Apple Pay, Apple Watch en smartphones met andere digitale portemonnees rechtstreeks op uw iPhone accepteren, zonder dat u extra hardware of terminals nodig heeft. Deze instructies helpen u bij het instellen en gebruiken van de functie.

Vereisten

1. Een iPhone XS of nieuwer met iOS 16.4 of hoger.
  2. Een app die "Tap to Pay on iPhone"-functie wordt ondersteund en gedownload vanuit de App Store. (De functie "Tap to Pay on iPhone" wordt rechtstreeks door Apple beheerd en we hebben geen invloed op de uitrol in andere landen: https://developer.apple.com/tap-to-pay/regions).
  3. Een account bij een door Apple goedgekeurde betalingsdienstaanbieder (PSP).

Stap 1: Maak een verkopersaccount aan/log in

Account aanmaken

1. Open de app en volg de instructies om een ​​verkopersaccount aan te maken.
  2. Voer alle vereiste informatie in en verzend deze ter beoordeling.
  3. De beoordeling duurt doorgaans minder dan 15 minuten*. Na succesvolle verificatie ontvangt u een melding via e-mail, sms of pushmelding.
*Opmerking: de verificatietijd kan variëren afhankelijk van de lokale regelgeving.

Bestaande rekeningen

1. Als u al een account heeft, logt u in met uw bestaande inloggegevens.

Stap 2: Activeer "Tap to Pay on iPhone".

1. Na een succesvolle login of registratie, zodra u de POS selecteert, zal de app u vragen om "Tap to Pay on iPhone" activeren.
  2. Tik op de melding of pop-up die verschijnt om de activering te starten.
  3. Accepteer de gebruiksvoorwaarden voor "Tap to Pay on iPhone".
  4. Volg de configuratie-instructies. Dit duurt slechts enkele ogenblikken en wordt aangegeven door een voortgangsbalk in de app.

Stap 3: Training en begeleiding voor handelaars

Na het activeren van "Tap to Pay on iPhone" Je wordt begeleid door een korte training met onder meer:
  1. Betalingen accepteren: Instructies voor het accepteren van contactloze kaarten, Apple Pay en digitale portemonnees.
  2. Ondersteunde betaalmethoden: Informatie over ondersteunde betaalmethoden zoals Visa, Mastercard, etc.
  3. PIN-invoer: Instructies voor het invoeren van pincodes (indien vereist in uw regio).

Punt 1a: Instructies voor het accepteren van fysieke betaalkaarten

1. Open de SIDES Restaurant-app en navigeer naar het kassagedeelte.
  2. Neem de bestelling van de klant op.
  3. Presenteer uw iPhone aan de klant om de betaling uit te voeren.
  4. Uw klant houdt zijn kaart horizontaal bovenaan uw iPhone, boven het contactloos-symbool.
  5. Zodra het vinkje "Done" verschijnt op het scherm, de kaart is succesvol gescand en de transactie is verwerkt.

Punt 1b: Instructies voor het accepteren van Apple Pay en andere digitale portemonnees

1. Open de SIDES Restaurant-app en navigeer naar het kassagedeelte.
  2. Neem de bestelling van de klant op.
  3. Presenteer uw iPhone aan de klant om de betaling uit te voeren.
  4. De klant houdt zijn apparaat (bijvoorbeeld iPhone of Apple Watch) tegen de bovenkant van uw iPhone, boven het contactloos-pictogram.
  5. Zodra het vinkje "Done" verschijnt op het scherm, de betaling is gelukt en de transactie is verwerkt.

Punt 2: PIN-invoer

Toegankelijkheidsopties voor het invoeren van de pincode inschakelen:
  1. Als een klant visuele of andere hulp nodig heeft, kunt u toegankelijkheidsopties gebruiken. Kies gewoon “Toegankelijkheidsopties” op het pincodescherm.
  2. Hoorbare instructies begeleiden de klant om zijn pincode op het scherm te tekenen of op het scherm te tikken om elk cijfer op te geven: tik één keer voor 1, twee keer voor 2, enzovoort.
  3. Om de pincode in te voeren, veegt de klant eenvoudig met twee vingers naar rechts.
  4. [Voor offline pincodemarkten]Sommige kaarten kunnen geen contactloze transacties voltooien met een pincode. Als dit gebeurt, vraagt ​​u de klant of deze een alternatieve contactloze kaart of digitale portemonnee heeft en zet u de transactie voort met Tap to Pay op de iPhone.
Deze trainingsinhoud is op elk moment beschikbaar in de instellingen van de app of in de helpsectie.

Stap 4: Betaalproces

1. Artikel toevoegen: Voeg artikelen toe aan uw winkelwagen of voer een betalingsbedrag in.
  2. Start de betaling: Tik op het zichtbare "Tap to Pay on iPhone"knop bij het afrekenen.
  3. Volledige betaling: Houd de contactloze kaart, iPhone of Apple Watch van de klant tegen uw iPhone om de betaling te voltooien.
  4. Bevestiging: Na de succesvolle transactie wordt de status (succesvol, afgewezen, verlopen) weergegeven. U kunt de klant een digitaal ontvangstbewijs sturen via sms, e-mail, QR-code of andere methoden.

Ondersteuning en hulp

Als u vragen of problemen heeft, kunt u contact opnemen met de ondersteuning via de app of de helppagina's en veelgestelde vragen gebruiken.