Bij het leveringsportaalaccount een andere e-mailtemplate/e-mailadres toewijzen

Bij het leveringsportaalaccount een andere e-mailtemplate/e-mailadres toewijzen

Wat
Voor sommige bezorgportaalaccounts, b.v. "SD Ordertransmission", kunnen orderbevestigings-e-mails naar de klant worden verzonden met behulp van een ander e-mailsjabloon en, indien nodig, een ander e-mailadres.

Waar
Admin: Winkel > E-mailvoorbeelden > Sjabloon toevoegen.
Admin: Winkel > Leverportaalaccounts > b.v. "SD Ordertransmission" > Stuur orderbevestiging > Ja

Invoering

Je kunt verschillende e-mailsjablonen maken en deze toewijzen aan verschillende bronnen. Voor elke "SD Ordertransmission"-verbinding die is ingesteld in de instellingen en sommige andere bezorgportalaccounts, kun je vervolgens de bijbehorende sjabloon selecteren en desgewenst een ander e-mailadres invoeren. Deze functie is echter niet voor alle bezorgportals beschikbaar.

Voorbeeld van een Ghostkitchen met "SD Ordertransmission":
  1. De klant bestelt bij Pizza-A, en de bestelling wordt intern verwerkt via "SD Ordertransmission" doorgestuurd van Pizza-A naar Pizza-B.
    1. Zonder de toewijzing van de e-mailsjabloon: Pizza-A stuurt de orderbevestigingsmail naar de klant.
    2. Met de opdracht voor het e-mailsjabloon: Pizza-B kan de orderbevestigingsmail naar de klant sturen met behulp van het e-mailsjabloon en, indien gewenst, het e-mailadres van Pizza-B.
Ga als volgt te werk om de opdracht in te stellen.

1. Maak een nieuwe e-mailsjabloon

1. Navigeer naar Admin: Winkel > E-mailvoorbeelden.
  2. Klik linksboven op “Sjabloon toevoegen“.

2. Configureer de instellingen voor de e-mailsjabloon

1. Actief: Stel deze optie in op "Ja" om de sjabloon te activeren.

2. Toepassing: Selecteer een bestaand sjabloon als basis en klik op "Standaard sjabloon laden".

3. Voor afleverportalen: Selecteer "Ja" om deze sjabloon te gebruiken voor bezorgportals, inclusief "SD Ordertransmission", activeren.

4. Naam eBeschrijving: voer een naam en beschrijving in om de verschillende sjablonen intern van elkaar te onderscheiden.

5. Onderwerp: Voer de onderwerpregel voor de e-mail in.

6. Sjabloon: Pas de inhoud van de e-mail aan uw behoeften aan.

Nadat u deze instellingen heeft geconfigureerd, klikt u op "Opslaan" om het e-mailsjabloon te voltooien.

3. Sjabloon toewijzen aan een bezorgportaalaccount

1. Navigeer naar Admin: Winkel > Leverportaalaccounts, selecteer het bezorgportaalaccount waaraan u de nieuwe sjabloon wilt toewijzen en klik op "Bewerken".

2. Zet in de accountinstellingen de schakelaar op "Stuur orderbevestiging" op "Ja".

3. Vul de volgende informatie in:

1. Verzender: voer het e-mailadres in dat als afzender moet worden weergegeven. Als het veld leeg wordt gelaten, wordt het standaard e-mailadres uit de winkelinstellingen (d.w.z. van Pizza-B) gebruikt (met behulp van informatie van de huidige winkellocatie).

2. Orderbevestiging levering: Selecteer de nieuwe e-mailsjabloon die u hebt gemaakt.

Als je klaar bent, druk je op "Opslaan" en test de sjabloon.

Belangrijke overwegingen

1. De winkel die de bestelling heeft ontvangen van de "SD Ordertransmission" (in ons voorbeeld Pizza-B) verzendt nu bevestigingsmails op basis van de nieuwe sjabloon.

2. Zorg ervoor dat u e-mailmeldingen van de oorspronkelijke winkel (Pizza-A in ons voorbeeld) uitschakelt om dubbele bevestigingsmails naar klanten voor dezelfde bestelling te voorkomen.

Als je de functie voor "SD Ordertransmission" niet kunt zien, neem dan contact op met onze supportafdeling om deze functie te activeren. Houd er rekening mee dat deze functie niet beschikbaar is voor alle leveringsportals, maar voor sommige kan worden ingesteld.