Release Notes Versie 1.2.284 - 16 september 2024

Nieuwe functies

1. Kennisgeving van tekenlimiet in sms-sjablonen: Er is een opmerking toegevoegd bij het maken van sms-sjablonen om te benadrukken dat sms-berichten die langer zijn dan 160 tekens door sommige providers kunnen worden afgekapt. Gebruikers worden aangemoedigd om dit te testen voordat ze live gaan.

2. Browsercache wissen: Met een nieuwe functie in de Restaurant POS-app kunnen gebruikers handmatig de cache van de browser in de app wissen om de inloggegevens opnieuw in te stellen.

3. URL-opslagoptie in restaurant POS-app: Er is een nieuwe functie toegevoegd in de Restaurant POS-app waarmee gebruikers POS- (kassa) en SOT- (zelfbedieningsterminal) URL's permanent kunnen opslaan. Deze verbetering maakt de toegang eenvoudiger en bespaart tijd bij het gebruik van de app.

4. Terugbetalingen voor Tap to Pay (TTP): De Restaurant POS-app ondersteunt nu terugbetalingen voor betalingen gedaan via 'Tap to Pay" zijn verwerkt op de iPhone. Deze nieuwe functie verbetert de flexibiliteit bij de betalingsverwerking en maakt het eenvoudiger om rechtstreeks via mobiele betalingen restituties uit te voeren.

Verbeteringen

1. Optimalisatie van de gebruikersinterface: Er zijn verschillende kleine verbeteringen aan de gebruikersinterface aangebracht. Dit omvat het repareren van een bug waarbij de[F12]knop reageerde niet bij de eerste poging, en corrigeerde de knopuitlijning in het besteloverzicht voor verbeterde bruikbaarheid.

2. Verbeterde transactieverificatie voor Tap to Pay: Er is een extra validatiestap toegevoegd om ervoor te zorgen dat de app de kaartlezer correct activeert voordat een tap-to-pay-transactie wordt gestart. Deze aanpassing vergroot de betrouwbaarheid en veiligheid van transacties.

3. Keukenmonitor en SOT: Vanaf nu blijft de gebruiker automatisch ingelogd bij gebruik van de self-service terminal (SOT) en de keukenmonitor om te voorkomen dat hij automatisch wordt afgemeld vanwege een verlopen sessie. Dit verbetert het gebruiksgemak en voorkomt ongewenste onderbrekingen.

4. Optimalisatie van aanbevelings- en taaleindpunten: De aanbevolen eindpunten en ondersteunde talen zijn geoptimaliseerd om de systeemprestaties en stabiliteit te verbeteren.

5. Algemene voorwaarden-integratie voor PayPal V2: De algemene voorwaarden voor de PayPal-betaalmethode zijn toegevoegd aan de PayPal V2-instellingenpagina. Gebruikers moeten nu de algemene voorwaarden accepteren voordat ze PayPal-betalingen activeren.

6. Annuleringsfacturen voor Wolt-bestellingen: Een bug opgelost waarbij annuleringsfacturen en annuleringskeukenbewijzen niet werden aangemaakt wanneer een Wolt-bestelling werd geannuleerd. Deze correctie zorgt ervoor dat geannuleerde bestellingen vroegtijdig worden herkend en niet per ongeluk verder worden verwerkt in de keuken.

7. Keukenmanager en dashboard in de restaurantapp:
    Er zijn verbeteringen in de routering doorgevoerd om het laden van de keukenmanager en het dashboard te optimaliseren.

Bugfixes

1. Weergave van de bestelstatus in de webshop: Een probleem waarbij bestelinformatie onvolledig werd weergegeven in de webshop is opgelost.

2. Vertalingen: Een bug opgelost waarbij bepaalde termen in de beheerdersinterface, zoals namen van routemodi en afbeeldingen op facturen en keukenbonnen, niet correct werden vertaald.

3. Knop ‘Fooien uitbetalen’ in de kassa: Een bug opgelost waarbij de knop om fooien uit te betalen in de kassa onder bepaalde omstandigheden niet werd weergegeven.

4. Betalen met cadeaubonnen in de onlineshop: Een bug opgelost waardoor bestellingen met een cadeaukaartbetaalmethode niet konden worden voltooid.

5. Opslaan van prijs- en hoeveelheidswijzigingen voor grondstoffen: Een bug opgelost waarbij wijzigingen in de prijs en hoeveelheid grondstoffen na aanpassing niet correct werden opgeslagen.

6. Gedeeltelijke terugbetaling, ook voor geannuleerde bestellingen: Er is een probleem opgelost waarbij gedeeltelijke terugbetalingen voor geannuleerde bestellingen niet correct werden verwerkt. Gedeeltelijke terugbetalingen kunnen nu ook worden gedaan voor geannuleerde bestellingen.

7. Synchronisatie van kaartbetalingen in SOT, POS en keukenmanager: Een bug opgelost waarbij succesvolle kaartbetalingen werden verwerkt maar niet correct werden weergegeven in de SOT-, POS- en Keukenmanager.  Na betaling wordt de bestelstatus nu correct gesynchroniseerd en in alle gebieden weergegeven.

8. Spelfout in het kasrapport: Een spelfout in het kasverslag, waarbij het woord “Totaal” in het Duits verkeerd gespeld was in het Duits, is gecorrigeerd. De juiste spelling wordt nu gebruikt in alle kasrapporten.

9. Vouchercodes berekenen voor afhaalbestellingen: Een bug opgelost die ervoor zorgde dat couponcodes verkeerd werden berekend voor afhaalbestellingen in de app.

10. Voertuiglogboeken voor oudere vermeldingen: Een bug opgelost waarbij oudere vermeldingen in de voertuiglogboeken niet langer zichtbaar waren na het overschakelen naar de laatste pagina. De logboeken zijn nu consistent zichtbaar en toegankelijk.

11. Correctie van informatie over noodhulp: Het e-mailadres en de tijden voor noodondersteuning zijn in het Nederlandse exemplaar gecorrigeerd. De juiste noodondersteuningstijden en contactopties worden nu weergegeven.

12. Meldingen in de POS 1.5-gebruikersinterface: Een bug opgelost in de gebruikersinterface van POS 1.5 waarbij meldingen onleesbaar waren. Meldingen worden nu duidelijk en prominent weergegeven.

13. Online betalen in POS 1.5: Een bug die ervoor zorgde dat online betalingen niet konden worden geselecteerd in POS-versie 1.5 is opgelost. Nu is het mogelijk om online betalingen te selecteren in POS-versie 1.5, net als in versie 1.0.

14. Uber-portaal: een bug opgelost waarbij het in- of uitschakelen van een Uber-portal onbedoeld een andere Uber-portal zou beïnvloeden. Nu kunnen meerdere Uber-portals onafhankelijk worden beheerd.