Ritplanning

Als u uw tours effectief wilt plannen, helpt het tour planning item in de kassa interface.
De tochten staan duidelijk vermeld in het tabblad "Bestellingen". U kunt, hoogstwaarschijnlijk via de tourneeblokken, zien welke tournees u eventueel samen kunt maken (in de keukenmanager) en dan uitrijden.
U kunt de informatie zien ("Marker met bestelnummer",) "Re-No.", "Re-Date" (en tijd) "Expected Arrival" (verwachte aankomstdatum en -tijd), "Address" (adres), "Distance" (afstand) (in km) en "Direction" (pijlsymbool geeft de richting van het besteladres aan, uitgaande van het winkeladres).
Pre-orders worden in een andere kleur weergegeven om ze te onderscheiden van onmiddellijke reizen - maar dit geldt alleen voor pre-orders die het punt hebben bereikt waarop ze een factuurnummer krijgen. Als pre-orders die nog geen factuurnummer hebben (voor een lange tijd) ook in de tourplanning moeten worden weergegeven, moet de optie "Pre-orders weergeven in tourplanning en chauffeursterminal:" worden geactiveerd in de winkelinstellingen.
Bovendien worden de ritten die de aan de klant meegedeelde leveringstermijn overschrijden, gemarkeerd.
Voor elk order in de lijst is er een knop met een "vergrootglasicoon" om het corresponderende order te bekijken. Indien u "Handmatige toewijzing van ritten aan blokken activeren (alleen rittenplanning):" heeft geactiveerd, is er ook een knop om ritten of rittenblokken te "vergrendelen" (lichtblauw "open slot symbool" knop moet worden aangeklikt) of te "ontgrendelen" (paars "gesloten slot symbool" knop moet worden aangeklikt). Ook een grijze "een pijl omhoog en een pijl omlaag symbool" knop voor het "sorteren" van tours in de individuele tour blokken.
In het tabblad "Renners" hebt u een overzicht van welke renners zijn ingeschreven, momenteel wachten, pauze hebben of op tournee zijn en hoe lang ze onderweg zouden moeten zijn.
Om suggesties voor tourblokken te ontvangen, moeten de overeenkomstige winkelinstellingen vooraf worden gemaakt in het tabblad "Instellingen" in de sectie "Planning / Tour Management"-hiertoe behoort bijvoorbeeld de instelling "Handmatige toewijzing van ritten in blokken activeren (alleen rittenplanning):".
Secundair zijn ook de instellingen rechtsboven bij het "tandwielpictogram", die opties hebben voor de kaart, b.v. welke markers, routes en andere informatie moeten worden weergegeven en Meer.

Bekijk bestelling:

Er is ook een "Advanced View", met wat meer details/waarden maar minder functies - dit is ook waar de kaart verborgen is. Deze weergave kan worden geopend door te klikken op het kleine naar rechts wijzende pijltje rechts van het vetgedrukte "Ric..." bovenaan net onder de kop van het tabblad:

Vervaldatum/Gebruik

Start volgorde:
Markeer eerst de uit te voeren orders in het tabblad "Orders" via de aankruisvakjes rechts van de vermeldingen in de lijst of die van de tour blocks.
Klik vervolgens op de witte knop "START TOUR" rechtsonder in het vak, die nu groen is geworden, selecteer vervolgens de bestuurder in het openingsvenster via een rond aankruisvakje en klik opnieuw op de witte knop "START TOUR", die nu groen is geworden, of op de wit-rode knop "CANCEL".

/
-->

Maak de bestelling af:
De bestelling wordt dan voltooid. Als u de chauffeur nu gericht wilt terugmelden via "Rittenplanning", doet u dit door naar het tabblad "Chauffeur" te gaan, op de groene knop "i-Symbool" naast de invoer in de medewerkerslijst te klikken en op de lichtblauwe knop "RIT BEËINDIGEN", de oranje knop "RIT BEËINDIGEN & RUST" of de rode knop "RIT BEËINDIGEN & RUST" te klikken in het menu dat daar opent.

Terwijl geen rondleiding wordt uitgevoerd:

Terwijl een rondleiding wordt uitgevoerd:
+

(Na beëindiging van de rit) In het overzicht kunt u na het klikken op het groene "i-symbool" ook de reeds door de chauffeur beëindigde ritten zien en zelfs uit de medewerkerslijst wissen door op het rode "x-symbool" naast de betreffende rittenlijstoptie te klikken, d.w.z. "ongedaan maken" als ze "per ongeluk door de chauffeur werden beëindigd" of als er problemen zijn opgetreden die tot een verkeerde toewijzing, een verkeerde start of een mislukte uitvoer hebben geleid: