SOCP (NL)

Zorg ervoor dat alle printers en stuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd en klaar zijn voor gebruik.

De installatie van onze software gaat als volgt:

Eerst moet u de software "SOCP CloudPrinting" downloaden. U vindt dit op uw dashboard onder het item Help en handleiding. Zorg ervoor dat tijdens de installatie de optie "Programma automatisch starten" is geactiveerd.

Zodra de software is geïnstalleerd en opgestart, vindt u op het eerste tabblad uw persoonlijke identificatie en een overzicht van de beschikbare printers. Selecteer nu de printer die moet worden gebruikt voor het afdrukken van de kwitantie. In ons voorbeeld is dit het EPSON TM-T88V ontvangstbewijs.

In het tabblad Instellingen is het ook nodig de volgende vakjes aan te vinken:

geïntegreerde print
PrinterProxy gebruiken

Nu moet je de installatie van de printer in ons systeem afronden. Om dit te doen, logt u in op het Admin-gedeelte. Daar vindt u onder het menu-item Hardware het sub-item Printer.
Dit brengt u naar een overzicht waar u later de printers kunt beheren die u hebt ingesteld. Verder vindt u het veld "Printer toevoegen" in het bovenste gebied. Als u hierop klikt, komt u bij het invoermasker voor het instellen van uw printer.

Alle volgende punten moeten door u worden ingevuld/geselecteerd:
- Winkel: Maak hier een selectie als u meerdere winkels beheert.
- Kassa/teller: Selecteer het kasregister waarvoor de printer moet worden ingesteld. In geval van meervoudige selecties, houdt u de CTRL-toets ingedrukt terwijl u de selectie maakt.

(De volgende twee stukjes informatie/gegevens zijn specifiek voor de winkel en de gebruiker en zijn voor elke printer en gebruiker verschillend. Als een nieuwe printer wordt geïnstalleerd, krijgt deze ook een nieuw identificatienummer en een nieuwe ID die in het systeem moeten worden opgeslagen).
- SOCP-ID: Hier voert u de winkel-ID in die in het eerste tabblad van het SOCP-programma wordt weergegeven. ("Copy ID")
- SOCP-naam: Voer de printernaam in die wordt weergegeven op het eerste tabblad in het SOCP-programma. ("Kopieer Printer Naam")

- De volgende twee instellingen bepalen welke orderkanalen bij het afdrukken in aanmerking worden genomen en welke [soort] ontvangstbewijzen via de printer moeten worden afgedrukt.
Ook hier moet u de juiste instellingen maken en de juiste afdruksjablonen selecteren.

- Aan de rechterkant vindt u de instellingen voor de productgroepen. Hier beslist u welke productgroepen in de kassabonafdruk moeten worden opgenomen. Als u hier geen keuze maakt, worden alle productgroepen afgedrukt.

Nadat u alle informatie hebt ingevoerd, moet u deze opslaan. U keert dan terug naar het eerste overzicht van de printers. Naast de gebruikelijke knoppen voor het beheren van printers, vindt u nu nog een blauwe knop waarmee u een testafdruk kunt maken. Als een testpagina wordt afgedrukt nadat op de knop is geklikt, is de printer met succes aangemaakt.