Medewerkerrollen

Wat
Werknemersrollen worden gebruikt om verschillende functies en autorisaties te definiƫren, bijv. chauffeur, ploegchef, kassier, enz.

Waar
Admin: Personeel > Medewerkerrollen > Medewerkerrol toevoegen.

Voordat een werknemer kan worden aangemaakt, moeten eerst de werknemersrollen worden gedefinieerd. Typische werknemersrollen zijn bijvoorbeeld chauffeur, ploegchef, productiemedewerker, keuken, kelner. Er kan een onbeperkt aantal rollen worden aangemaakt.

De werknemersrol wordt toegevoegd onder Admin: Personeel > Medewerkerrollen > Medewerkerrol toevoegen.

Bij het toevoegen van een werknemersrol wordt eerst een naam gedefinieerd. Vervolgens kun je bepalen of de geregistreerde werknemer in de dashboardstatistieken moet worden weergegeven als chauffeur of als kantoormedewerker.

Werknemersrollen worden ook toegewezen aan een gebruikersgroep om te bepalen tot welke gebieden en bevoegdheden deze werknemer toegang heeft.
De gebruikersgroep kan worden bekeken onder Admin: Gebruiker > Gebruikersgroepen.

Tot slot kun je aangeven of de werknemer in deze rol ook als chauffeur werkt.

In de extra tabbladen kun je het salaris specificeren dat alle werknemers moeten ontvangen als ze zijn ingelogd in deze rol. Voor uitzonderingen kan een apart salaris direct voor de werknemer zelf worden gedefinieerd (onder Admin: Personeel > Medewerker), dat het hier opgegeven salaris overschrijft.

Verder kunnen hier ook de werknemersdocumenten en kwalificaties worden gespecificeerd die elke werknemer moet hebben om in deze rol te werken. De documenten en kwalificaties kunnen worden geselecteerd nadat de medewerkerrol is opgeslagen en opnieuw is geopend met "Bewerken". Een andere voorwaarde is dat de kwalificaties en medewerkerdocumenten van tevoren zijn aangemaakt.