Terugbetaling van online betalingen na afsluiting van de dag

Terugbetaling van online betalingen na afsluiting van de dag

Wat
Het is mogelijk om klachten te verwerken die na sluiting van de dag binnenkomen en om een terugbetaling te verwerken voor een online betaalde bestelling om het geld van de klant terug te betalen.

Waar
POS: Besteloverzicht > Bestelling overzicht > Bestelling bekijken > Terugbetaling.

Bij klachten die na sluiting van de dag binnenkomen voor bestellingen die eerder online zijn geplaatst en betaald, is het mogelijk om een terugbetaling te initiƫren als het niet meer mogelijk is om de bestelling te annuleren.

De terugbetalingen worden niet geboekt in het kasboek omdat ze niet contant zijn en moeten worden geboekt door de boekhoudafdeling.

Een terugbetaling kan worden gedaan onder POS: Besteloverzicht > Bestelling overzicht > Bestelling bekijken > Terugbetaling.

De machtiging om restituties te verwerken wordt geregeld door het gebruikersrecht "ordercentral.partialRefunds".

Procedure voor de terugbetaling

1. Open voor de terugbetaling eerst de betreffende bestelling in het POS/kassa onder POS: Besteloverzicht > Bestelling overzicht.

Klik vervolgens op de knop met het vergrootglas-symbool "Bestelling bekijken" om de gedetailleerde weergave te openen.

2. Zodra het gedetailleerde overzicht is geopend, klikt u op de knop "Terugbetaling" onderaan rechts.

3. Met een klik op "Terugbetaling" wordt een venster geopend om de terugbetaling te starten.

4. Er moet een bedrag worden ingevoerd. Het factuurbedrag kan geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald. De knop "Voltooien" voegt de maximumwaarde in het invoerveld voor het bedrag in.

Bovendien moet de reden voor de terugbetaling worden ingevoerd in het opmerkingenveld (verplicht veld).

De knop "Bedrag terugbetalen" wordt pas geactiveerd nadat de verplichte velden (bedrag en opmerking) zijn ingevoerd, waarna de terugbetaling kan worden bevestigd.

Klik op de knop "Bedrag terugbetalen".

5. De veiligheidsvraag moet vervolgens worden bevestigd met "Bedrag terugbetalen" om de terugbetaling te kunnen verwerken.

6. Als er een terugbetaling is gedaan, wordt het (de) terugbetaalde bedrag(en) rechtsonder in de detailweergave van de bestelling weergegeven.

Als de muisaanwijzer over het bedrag van de terugbetaling wordt bewogen, wordt de ingelogde gebruiker die de terugbetaling heeft gedaan en de reden (opmerking) voor de terugbetaling weergegeven.

Terugbetaling bekijken in Admin

De terugbetalinggegevens kunnen worden bekeken in de Admin door op de bestelling te klikken onder Admin: Boekhouding > Online betalingen.

Door op de gewenste regel te klikken, wordt deze uitgebreid en wordt er aanvullende informatie weergegeven. Je kunt dan op het factuurnummer klikken om de details van de terugbetaling te openen.