Toppinggroepen

Toppinggroepen zijn “verzamelingen” van toppings. Deze worden bijvoorbeeld weergegeven in de kassa, webshop of SOT. Toppinggroepen worden toegewezen aan het artikel in de artikelconfiguratie onder het tabblad Toppings - toppinggroepen kunnen altijd afzonderlijk worden geactiveerd voor een willekeurig aantal verschillende artikelen.

Topping groep in de webshop:

Topping groep in de kassa:

Topping groep in de SOT/Self-Service-Terminal/zelfbedieningsterminal (voorbeeld):

1. Stap:

Selecteer hier eerst of de selectie verplicht is of niet voor automatische topping selectie. Als deze optie is geactiveerd, moet de klant een topping uit deze groep kiezen (=“verplichte selectie”).

Als je “gratis toppinggroep” activeert, is deze toppinggroep gratis voor de klant, zelfs als er een prijs is ingevoerd voor de individuele topping.

De optie “Alleen tonen bij webshop login:” toont deze groep alleen in de webshop/app als de klant is ingelogd.

Voer de displaynaam in het veld “Naam van de toppinggroep” in.
In het veld “Interne naam van toppinggroep” voert u de interne naam in (niet zichtbaar voor klanten in het systeem).
De sorteerindex bepaalt de positie van de toppinggroep ten opzichte van de andere toppinggroepen. 0 is de eerste positie.
U kunt de optie “Min. aantal voor individuele verkoop:” gebruiken om het minimum aantal toppings op te geven dat de klant moet kiezen uit een toppinggroep voor een product - het maakt niet uit of het dezelfde toppings zijn of verschillende toppings in de toppinggroep. Hetzelfde geldt voor de optie “Min. aantal voor menuverkoop:” voor producten in menu's. Als u een waarde invoert in ten minste een van de twee velden, wordt ook de optie “Verplichte selectie voor automatische toppingselectie” (“Verplichte selectie”) geactiveerd - u wordt hier ook over geïnformeerd bij het maken van de instelling.
Je kunt de optie “Max. aantal voor individuele verkoop:” gebruiken om het maximale aantal toppings te specificeren dat de klant kan kiezen uit een toppinggroep voor een product - het maakt niet uit of het dezelfde toppings zijn of verschillende toppings uit de toppinggroep. Hetzelfde geldt voor de optie “Max. aantal voor menuverkoop:” voor producten in menu's.
Door de kleur te selecteren, bepaal je de kleur van de knop van de toppings in de kassa.

In de webshop kun je kiezen tussen twee weergavemodi, lijst of afbeeldingen. Als je afbeeldingen selecteert, worden er afbeeldingen weergegeven bij de individuele toppings. Deze moeten eerst worden geüpload naar de toppings in de artikelconfiguratie en worden opgeslagen.

Hieronder kun je ook de “Orderinvoerkanalen” en “Orderuitvoerkanalen” selecteren waarvoor de toppinggroep beschikbaar moet zijn (“possale” zijn orders van de “SelfService [terminal]”).

2. Stap:

Als je alle instellingen hebt gemaakt, sla je deze op en bewerk je de toppinggroep. Je hebt nu een ander tabblad “Artikel”. Selecteer de relevante toppings die je in de toppinggroep wilt hebben.