SIDES Drive (Bestuurder app)

Wat
De chauffeursapp maakt efficiënt routebeheer en toewijzing van bestellingen voor bezorging mogelijk om de workflows voor chauffeurs te optimaliseren.

Waar
Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Disposition/tour management.
Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Drivers/pick-app > Activeer het gebruik van de drivers/pick-app in de kassa en in de chauffeursterminal > Ja.
POS: Orderoverzicht > Chauffeur terminal.
Mobiele telefoon/Smartphone: SIDES Drive app.

U kunt de driver-app downloaden via de volgende links in de Apple App Store of Google Play Store:

Instellingen in de admin voor tourbeheer

Log eerst in op de administratie en ga naar Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Disposition/tour management.

Hier kunt u diverse instellingen maken, zoals of de chauffeur bestellingen bij de voordeur mag annuleren, of tourblokken moeten worden gecombineerd en of u de ritten automatisch of handmatig via de driver terminal aan de chauffeur wilt toewijzen. tal van andere opties.

Activeer instellingen in de admin voor de chauffeursapp

Activeer de chauffeursapp op Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Drivers/pick-app > Activeer het gebruik van de drivers/pick-app in de kassa en in de chauffeursterminal > Ja.

Dit betekent dat de chauffeursapp zowel in de driverterminal als in de kassa te gebruiken is.

Vervolgens kies je of je wilt dat het toestel permanent gebonden wordt (de QR-code hoeft maar één keer gescand te worden) of dat deze iedere shift vernieuwd moet worden (de QR-code wordt iedere keer dat je je aanmeldt voor een shift opnieuw gescand).

Duur van de verbinding met de rider app:
  1. Permanent apparaat (bijv. persoonlijke mobiele telefoon): Aanbevolen wanneer werknemers hun eigen telefoons gebruiken.
  2. Geldig voor één dienst: Aanbevolen als er telefoons aan werknemers worden verstrekt. Vervolgens vindt de binding aan elke laag plaats.
Nadat de instellingen zijn voltooid, wordt er op de driver terminal een QR-code weergegeven wanneer een medewerker zich aanmeldt voor een dienst, die met de app moet worden gescand.

GPS-tracking en tourtracking

Als de chauffeursapp actief is en GPS op de telefoon is ingeschakeld, kunt u de locatie van de chauffeur bekijken in het POS-gebied (kassa) in het venster "Tourplanning"en binnen"BestuurdersterminalDit werkt echter alleen als de chauffeur een tour toegewezen heeft gekregen in de driver terminal.

Om de bestemmingen en de optimale route op de kaart te zien, kunnen de bijbehorende opties in de kaartinstellingen worden geactiveerd.

Registratie in de driverterminal

Log in op de Driver Terminal (POS: Orderoverzicht > Chauffeur terminal).

Registreer de werknemer wiens werknemersrol "Bestuurder" is gemarkeerd en selecteer een "Voertuig" uit.

Deze instelling is afhankelijk van de configuraties die je hebt gemaakt onder "Medewerkerrollen" in de administratie.
Meer informatie over de medewerkerrollen vindt u hier: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/taken-van-het-personeel.

Na het inloggen verschijnt er een bericht op het terminalscherm, samen met een QR-code. Scan deze QR-code met de app om de verbinding tussen de app en de driver terminal voor deze medewerker tot stand te brengen.

Nadat de QR-code is gescand, verdwijnt het bericht in de driver terminal en is de ingelogde medewerker zichtbaar.

Kennisgeving: De QR-code vindt u bij het afrekenen onder "Tourplanning" En "Beheer van personeelszaken' via het mobiele telefoonpictogram  kunnen ook later worden weergegeven en opnieuw worden gescand.

Touropdracht en start

U kunt nu zoals gebruikelijk de ritten toewijzen aan de chauffeur in de terminal. Deze worden vervolgens weergegeven in de chauffeursapp. Houd er rekening mee dat GPS-gegevens alleen worden verzameld als de medewerker op tournee is.

De rondleidingen worden gestart in de driver terminal door de gewenste bestelling voor bezorging aan te vinken en vervolgens op de knoppen te klikken "Route berekenen" En "Rit starten".
De rondleidingen verschijnen vervolgens in de app.

Als automatische dispositie is geactiveerd (Admin: Winkel > Winkels > Bewerken > Instellingen > Disposition / tour management > Activeer automatische dispositie > Ja), de tochten worden direct in de app weergegeven en kunnen daar gestart worden. Het voordeel is dat ze niet langer handmatig in de Driver Terminal hoeven te worden toegewezen.

SIDES Drive (Bestuurder app)

Tours

In de app vind je de tours op het das hboard onder "Tours".

Alle actieve ritten van de bestuurder worden weergegeven op het tochtenscherm.
Bij elke bestelling kunt u informatie zoals adres, klantnaam, telefoonnummer en locatie op de kaart zien (door op het kleine kaartsymbool te klikken ).

Bezorging van bestelling en keuze van betaalmethode

Bij het overhandigen van de rondleiding (kleine knop links ) U kunt de factuur van de bestelling bekijken en de betaalmethode selecteren. Alleen de betaalmethoden die zijn goedgekeurd voor latere wijzigingen in de administratie worden hier weergegeven.

Boekhouding

Naast de rondleidingen en diensten vind je ook de rubriek "Boekhouding".

Hier kunt u de actuele status van uw loonadministratie bekijken.

KennisgevingDe chauffeursapp houdt geen gereden kilometers bij. Het toont eenvoudigweg de door Google berekende kilometers om de bestuurder te laten zien hoeveel kilometer hij moet rijden. Anderen gebruiken dit om ervoor te zorgen dat chauffeurs altijd de optimale route kiezen en geen omwegen maken om extra inkomsten te verdienen. Om ervoor te zorgen dat chauffeurs altijd de optimale route kiezen, moeten ze de begin- en eindkilometers noteren en deze indienen voor facturering. Als ploegleider of in een vergelijkbare functie moet je dan beslissen of de door Google berekende tijden worden gebruikt voor de facturering.

Shifts

U kunt het dashboard van de app gebruiken om het menu-item "Shifts" en geef de volgende diensten weer.

Alle aankomende diensten worden hier aan de medewerker getoond.
Deze diensten worden weergegeven in de dienstplanner in de Admin/POS (Admin: Personeel > Personeelsplanning, evenals POS: Personeelsplanning) gemaakt en opgeslagen.

Werknemers-ID

In het dashboard staat nog steeds het menu-item "Werknemers-ID".

Hier wordt de werknemers-ID-kaart weergegeven als barcode met de naam en het personeelsnummer.