Restaurant POS app instructies

Wat
Deze instructies beschrijven hoe je een printer installeert en configureert in de Restaurant POS app.

Waar
Restaurant POS app: Printers beheren > Nieuwe printer aanmaken > Printers zoeken.

Restaurant POS app downloaden

De Restaurant POS app kan via de volgende links worden gedownload:

Video

Deze video legt uit hoe je de Restaurant POS app instelt (de video is alleen beschikbaar in het Engels):
https://youtu.be/-ojsFK8I5lI.

Vereiste

1. iOS 16 of nieuwer
  2. Android 13 of nieuwer
  3. Windows 11 of nieuwer (Windows 10 biedt mogelijk geen ondersteuning voor Webview)

Installatie & inloggen

1. Log in op je iOS/Android account om volledige toegang tot je apparaat te krijgen
2. Installeer de nieuwste versie via de bovenstaande link
3. Voer je klantnummer in en bevestig.

Opmerking: Voor demonstratiedoeleinden hoeft u geen klantnummer in te voeren, maar tikt u op  Demomodus .

Log in op de kassa met je toegangsgegevens.

Om terug te keren naar de Restaurant POS app, klik je op het groene symbool in het midden rechts. Er wordt een kader met een huissymbool geopend. Klik op het huissymbool om terug te keren naar de Restaurant POS app.

Printerinstelling

Voorbereiding

De printer moet:
  1. Deel uitmaken van het netwerk.
  2. Parallel worden aangemaakt in de SIDES-administratie (Admin). Zie ook hier: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/socp-nl.
  3. De "POS APP"-verbinding (Admin: Hardware en systeem > Printer) moet geselecteerd zijn (optioneel SQS).

App instellingen

1. Selecteer de "AMQP" verbinding (optioneel SQS).
  2. Kopieer de SOCP-ID en voer de ID van de SIDES-administratie in.
  3. Vink "Automatisch starten" aan (optioneel).
  4. Druk op "Start".

De printer kan vervolgens worden ingesteld in de app.

1. Selecteer "Printer beheren".

2. Selecteer "Nieuwe printer aanmaken", waarna de app-configuratie van de printer wordt geopend.
3. Ga naar "Printer zoeken".
a. Als de printer deel uitmaakt van het netwerk, wordt hij herkend door de app.

Opmerking: Als de printer niet wordt herkend, moet het IP-adres van de printer worden opgevraagd. Zie het laatste hoofdstuk van deze instructies "Achterhaal het Ip-adres van je printer" onderaan de pagina.

4. Druk op "Toepassen" naast het weergegeven IP-adres en vervolgens op "Afdrukken testen" om de verbinding met de printer te controleren.

Dashboard overzicht

Op de startpagina van de app heb je de optie om direct naar je kassa-toegangen te gaan.
  1. Auto-aanmelden om de toegangsgegevens op te slaan.
  2. Automatisch starten om een specifieke toepassing te starten bij het starten van de app.
  3. Volledig scherm om over te schakelen naar de modus volledig scherm bij het starten van de applicatie.

Opmerking: Als er geen geldige aanmeldingsgegevens beschikbaar zijn, kan de app de verwachte fouten weergeven.

Printsjablonen beheren

Je hebt de mogelijkheid om je afdruk aan te passen. Ga hiervoor naar "Afdruksjablonen beheren" op het dashboard. Hier kun je de vooraf geïnstalleerde printsjablonen aanpassen, een nieuwe sjabloon maken of een sjabloon importeren.

In de sjabloonweergave kunt u de respectieve tekstmodules van de ingestelde sjabloon wijzigen.

Opmerking: We raden u aan de standaardwaarden te gebruiken.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Achterhaal het IP-adres van je printer

Voor de Epson-kassabonprinter (TM-T70, TM-T88, TM-M30 Ethernet, TM-T20):
1. Schakel de printer eerst uit.
2. Houd vervolgens de invoerknop ingedrukt.
3. Zet de printer weer aan en blijf de doorvoerknop ingedrukt houden.
4. Na enkele seconden wordt een instellingenblad afgedrukt met het IP-adres van de printer: