SendGrid instellen met nieuw account

Wat
SendGrid is een cloudservice voor e-mailmarketing en transactie-e-mails. Deze dienst kan worden gebruikt voor het verzenden van bulk e-mails voor marketingcampagnes, het bijhouden van e-mail open rates en kliks, het beheren van abonneelijsten en ervoor zorgen dat e-mails niet als spam worden gemarkeerd.

Waar
Admin: Winkel > Algemene winkelinstellingen > E-mailaccounts > Nieuw mailaccount aanmaken.

SIDES biedt een interface met SendGrid voor het verzenden van marketinge-mails, waarmee klantgegevens voortdurend gesynchroniseerd en up-to-date gehouden kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de nieuwsbrief alle mogelijke ontvangers bereikt.

1. Maak een nieuwe SendGrid account aan

Als je al een bestaande SendGrid account hebt, volg dan deze instructies: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/sendgrid-nl.

1. Open de pagina: https://sendgrid.com

2. Klik op "Start for free" ("Start gratis") in de rechterbovenhoek.

3. Vul de velden in.
3.1. Schakel het selectievakje in om de Algemene voorwaarden te accepteren.
3.2. Klik vervolgens op "Continue" ("Doorgaan").

4. Controleer je e-mails en kopieer de verificatiecode.

5. Voer de verificatiecode in op de SendGrid pagina.
5.1. En klik op "Verify" ("Verifiëren").

6. Voer uw mobiele telefoonnummer in.
6.1. Klik vervolgens op "Send code via SMS" ("Code verzenden via sms").

7. Kopieer eerst de herstelsleutel met de knop "Copy" ("Kopiëren") en bewaar deze op een veilige plaats.
7.1. Klik vervolgens op "Continue" ("Doorgaan").

8. Klik nu op "Continue ("Doorgaan") in het welkomstvenster.

9. Vul nu alle benodigde velden in.
9.1. Klik vervolgens op "Get started" ("Aan de slag").

10. De startpagina wordt geopend.
10.1. Klik op de startpagina op "Create sender identity" ("Afzenderidentiteit aanmaken").

11. Klik eerst in het veld "From Name" ("Van naam") en voer de naam van je restaurant/winkel/merk in, die zal worden weergegeven in de inbox van de ontvanger van de e-mail.
11.1. Klik vervolgens in het veld "From Email Address" ("Van e-mailadres") en voer het e-mailadres van de afzender in van waaruit de e-mail moet worden verzonden.
11.2. Voer uw restaurantgegevens in onder "Company Address" ("Bedrijfsadres").
11.3. Klik in het veld "Reply to"("Beantwoorden") en voer uw e-mailadres voor beantwoording in.
11.4. Gebruik het veld "Nickname" ("Bijnaam") met bijvoorbeeld de naam van uw restaurant.
11.5. Zodra de afzendergegevens zijn ingevoerd, klikt u op "Create" ("Aanmaken").

12. Controleer vervolgens je mailbox en bevestig de e-mail die je hebt ontvangen.
12.1. Klik vervolgens op "Close" ("Sluiten") in SendGrid.

2. Controleer uw domein in SendGrid

Controleer vervolgens uw domein.

1. Ga naar "Settings" ("Instellingen") in de linker navigatie en dan naar "Sender Authentication" ("Verificatie afzender").
1.1. Klik vervolgens op "Get Sarted" ("Aan de slag").

2. Klik op "DNS Host".
2.1. Selecteer nu de optie "I'm not sure" ("Ik weet het niet zeker") in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend.

3. Klik vervolgens op "Next" ("Volgende").

4. Voer nu je domein in bij "Domain You Send From" ("Domein van waaruit u verzendt"), bijvoorbeeld mijndomein.nl.
4.1 Klik vervolgens op "Next" ("Volgende").

5. De DNS-records die nu worden weergegeven, moeten zijn opgeslagen bij je domeinprovider. Vraag uw provider of gebruik Google om erachter te komen hoe de DNS-records bij uw domeinprovider zijn opgeslagen.
5.1. Als alle DNS-records zijn toegevoegd, klikt u op "I've added these records" ("Ik heb deze records toegevoegd").
5.2. Klik vervolgens op "Verify" ("Verifiëren").

Als de DNS-records niet correct zijn ingevoerd, wordt dit hier opnieuw weergegeven. Alleen een groen vinkje en de opmerking "verified" ("geverifieerd") geven aan dat alles is gelukt.

3. Maak een API-sleutel aan in SendGrid

Maak vervolgens de API-sleutels aan in SendGrid.

1. Ga naar "API Keys" ("API-sleutel") in de linker navigatie onder "Settings" ("Instellingen").
1.1. Klik vervolgens op "Create API Key" ("API-sleutel aanmaken").

2. Voer nu een naam in het veld "API Key Name" ("Naam API-sleutel") in, bijvoorbeeld system e-mails.
2.1. Laat alle standaardinstellingen staan en klik op "Full Access" ("Volledige toegang").
2.2. Klik vervolgens op "Create & View" ("Aanmaken & bekijken").

3. Kopieer de weergegeven API-sleutel en sla deze indien nodig elders op. (LET OP: deze sleutel wordt niet meer weergegeven).
3.1. Klik vervolgens op "Done" ("Klaar").

4. Voer de API-sleutel in de beheerconsole in

Voer in de volgende stap de eerder gekopieerde API-sleutel in de beheerconsole in.

1. Open nu de SIDES admin interface.
2. Ga naar Admin: Winkel > Algemene winkelinstellingen.

3. Selecteer het tabblad "E-mailaccounts" bovenaan en klik linksonder op de knop "Nieuw mailaccount aanmaken".

4. Klik in het veld "Naam van het mailaccount" en voer een naam in, bijvoorbeeld Systeemmails.
4.1. Klik vervolgens in het veld "Afzenderadres" en voer het e-mailadres van de afzender in van waaruit u wilt verzenden (gebruik hetzelfde e-mailadres van de afzender als eerder ingevoerd in stap "1. Maak een nieuwe SendGrid account aan", onder 11.1.).
4.2. Plak de eerder gekopieerde API key in het veld "API-toets".
4.3. Klik vervolgens op "Opslaan".

5. Klik vervolgens op "Venster sluiten".

6. Klaar. Test nu het verzenden van de e-mail.