Newsletter (NL)

Wat
Voordat een nieuwsbrief naar de klant kan worden gestuurd, moet de klant eerst toestemming geven. De klant kan toestemming geven voor het ontvangen van nieuwsbrief e-mails in de webshop of app, of een medewerker kan de toestemming voor de klant activeren via de Admin/POS.

Waar
POS: Klant > Zoeken > Bewerken > Stuur een e-mail ter goedkeuring.
Admin: Klanten > Klantenlijst > Zoeken > Bewerken > Stuur een e-mail ter goedkeuring.

Om de klant verschillende specifieke e-mails te kunnen sturen, bijvoorbeeld e-mails met verkoop-/kortingsacties, moeten klanten eerst toestemming geven om dergelijke e-mails in principe te ontvangen via selectievakjes (webshops/apps), dit wordt hieronder beschreven in het gedeelte: "Toestemming voor de nieuwsbrief via de webshop/app". De toestemming voor "Postreclame" kan daar ook worden geactiveerd via een aparte checkbox in de webshop/app voor het alternatief voor de digitale versie per e-mail.

Verder kan een medewerker de toestemming voor de klant activeren via de Admin/POS, dit wordt hieronder beschreven in de paragraaf "Een toestemmingsmail naar een individuele klant sturen (Admin/POS)".

De instelling met de ontvangstbevestiging voor nieuwsbriefmails wordt ook gebruikt voor het actief verzenden van feedbackmails. Hiervoor moet een nieuwsbrief/feedback e-mailsjabloon en feedbackcategorieën worden gemaakt en moet de feedbackmodule worden geactiveerd in de cross-store instellingen. Meer informatie over feedback e-mails kun je hier vinden: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/feedbackcategorie%C3%ABn-van-klanten.

E-mailsjabloon voor nieuwsbrieftoestemming maken

Ten eerste moet een sjabloon voor het verzenden van e-mails worden gemaakt als deze nog niet bestaat.

Als er al een e-mailsjabloon voor de nieuwsbriefbevestiging bestaat, kan de toestemming nu naar de klant worden gestuurd, ga naar de volgende sectie.

1) Om een e-mailsjabloon voor de nieuwsbriefbevestiging te maken, ga je naar Admin: Winkel > E-mailvoorbeelden > Sjabloon toevoegen.
2. Selecteer "Toepassing" > "Nieuwsbrief bevestiging" en klik op "Standaard sjabloon laden".
3. Voer een naam in voor de e-mailsjabloon.
4. Voer het onderwerp in het veld "Onderwerp" in, dat vervolgens in het e-mailoverzicht van de klant wordt weergegeven.
5. Nadat u in stap 2 op "Standaard sjabloon laden" hebt geklikt, kunt u nu onder "Sjabloon" de HTML-tekst naar eigen wens aanpassen.

Er zijn nog meer placeholders in de voettekst die gebruikt kunnen worden voor het sjabloon. De placeholder kan worden gekopieerd met de knop "Exemplaar" en in de sjabloon worden geplakt met de sneltoets [CTRL]+[V]. De placeholders voegen automatisch de respectieve gegevens van de klant toe, bijvoorbeeld "%user_name%" voegt de voornaam van de klant toe.

6. Ten slotte wordt de e-mailsjabloon voor de nieuwsbriefbevestiging opgeslagen met de knop "Opslaan".

Een toestemmingsmail naar een individuele klant sturen (Admin/POS)

Voordat een nieuwsbrief naar de klant kan worden gestuurd, is het nodig dat de klant toestemming geeft voor het ontvangen van nieuwsbrief e-mails.

De medewerker kan dit zowel via de Admin als via het POS activeren.

Procedure voor Admin/POS:

1. Ga voor POS naar POS: Klant in de navigatie.
2. Voor Admin, ga naar Admin: Klanten > Klantenlijst in de navigatiebalk.

De rest van de procedure is hetzelfde voor Admin en POS:
2. Voer de zoekcriteria voor de klant in en klik onderaan op "Zoeken".
3. Klik op "Bewerken" voor de gewenste klant.
4. Scroll naar beneden tot u het woord "Nieuwsbrief" ziet staan.
  1. Als er een rode "X" naast de nieuwsbrief staat, betekent dit dat de klant nog niet heeft ingestemd met het ontvangen van de nieuwsbrief.
    Klik in dat geval op de nieuwsbriefknop "Stuur een e-mail ter goedkeuring" om de nieuwsbriefbevestiging naar de klant te sturen.
    De klant ontvangt dan de bevestigingsmail voor de nieuwsbrief en kan actief toestemming geven voor het ontvangen van nieuwsbrieven door op de link in de e-mail te klikken en zo het abonnement op de nieuwsbrief te bevestigen.

2. Als de nieuwsbrief een groen vinkje "" heeft, heeft de klant al ingestemd met het ontvangen van nieuwsbrieven.
    Als er nu echter op de nieuwsbriefknop wordt geklikt, wordt de nieuwsbrief geannuleerd en ontvangt de klant de nieuwsbrief niet meer. De klant wordt niet via de Admin/POS geïnformeerd dat de nieuwsbrief is geannuleerd.

Toestemming voor de nieuwsbrief via de webshop/app

De klant ontvangt automatisch de aanmeldingsmail voor de nieuwsbrief als hij toestemming geeft voor het versturen van de nieuwsbrief in de webshop/app. Voorwaarde is dat er een e-mailsjabloon voor de nieuwsbriefbevestiging bestaat (zie "E-mailsjabloon voor nieuwsbrieftoestemming maken" hierboven).

De klant kan de toestemming voor "Postreclame" ook activeren via een apart selectievakje voor het alternatief voor de digitale versie als e-mail.

Hoe bevestigt de klant de ontvangst van de nieuwsbrief?

Er zijn 2 manieren waarop de klant akkoord kan gaan met het ontvangen van de nieuwsbrief:

In de webshop/app via hun profiel:

1. De klant maakt een account aan in de webshop als deze nog niet bestaat.
2. De klant logt in op zijn account in de webshop.
3. De klant gaat naar zijn profiel en kan daar zijn persoonlijke gegevens aanpassen en de verzending van de nieuwsbrief activeren door te klikken op het selectievakje bij "Ik wil graag per e-mail informatie ontvangen over promoties, vouchers en kortingsbonnen". De klant klikt vervolgens op "Gegevens bewaren".
4. De klant ontvangt vervolgens de e-mail voor de nieuwsbriefregistratie en kan hier actief mee akkoord gaan.

In de webshop/app bij het plaatsen van een bestelling in de kassa:

1. De klant bestelt in de webshop/app.
2. Bij het afronden van de bestelling heeft de klant de mogelijkheid om akkoord te gaan met het ontvangen van de nieuwsbrief voordat er een bestelling tegen betaling wordt geplaatst.

Massa e-mails versturen naar alle klanten

SendGrid kan worden gebruikt om massaal e-mails te versturen naar alle klanten.

SendGrid is een cloudservice voor e-mailmarketing en transactie-e-mails. Deze dienst kan worden gebruikt voor het verzenden van bulk e-mails voor marketingcampagnes, het bijhouden van e-mail open rates en kliks, het beheren van abonneelijsten en ervoor zorgen dat e-mails niet als spam worden gemarkeerd.

Hoe SendGrid in te stellen met een nieuwe SendGrid account wordt hier beschreven: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/sendgrid-instellen-met-nieuw-account.

Hoe SendGrid in te stellen met een bestaande SendGrid account wordt hier beschreven: https://support.simplydelivery.de/portal/nl/kb/articles/sendgrid-nl.